sunnuntai 19. kesäkuuta 2016

Viikon 24 huiput

Viime sunnuntaina en yksinkertaisesti ehtinyt käydä läpi kuvia viikon huiput -postaukseen, joten tällä kertaa otteita parin viikon ajalta.

Pari viikkoa sitten alkuviikosta teimme päivämatkan Tallinnaan. Laiva taisi olla hieman myöhässä ja kun matkustajia oli laivan täydeltä ja siirtyminen satamaan kesti tavallista kauemmin, meille jäi vajaa kolme tuntia aikaa maissa oleskeluun. Paljoa emme siis ehtineet kierrellä kaupunkia katselemassa. Täällä kotona en ole käynyt vaatekaupoissa aikoihin, joten parissa kaupassa oli "pakko" käydä Tallinnan puolella. Yksi löydöistä oli valkoinen boho-henkinen puuvillapaita, joka jättää hauskasti olkapäät paljaaksi. Ihanteellinen hellevaate, nyt ei sitten enää puutu kuin se helle.

Loppuviikosta matkasimme jälleen maalle, jossa jatkoin istutuspuuhia kukkien, perennojen ja kurkuntaimien osalta. Miehet saivat tehtäväksi siirtää pihan reunustalla olleen kaivonrenkaan näkyvämmälle paikalle ja siihen istutin kuunliljoja. Viime kesänä vanhan navetan kätköistä löytyi pari vanhaa penkkiä, joista toisen sijoitin suuren lehmuksen alle ja sen viereen kannoin ruostuneen maitotonkan. Se sai väripilkuksi pari verenpisaraa, joiden hehkuva pinkki näytti kauniilta patinoitunutta pintaa vasten.

Maanantaina suuntana oli Kankaanpää, jossa odotti viiden päivän mittainen hopeakurssi. Kankaanpään opisto sijaitsee kauniilla paikalla Ruokojärven rannalla. Kurssipäivät tosin keskityin niin täysin koruihin, että maisemien ihailu rajoittui lyhyisiin kävelyihin asuntolan ja työpajan välillä.Oli ihana viettää monta päivää keskittyen vain lempiharrastukseen samanhenkisten kurssikavereiden kanssa. 11 osallistujasta meistä kahdeksan oli jo vanhoja tuttuja entuudestaan edellisvuosien kurssien perusteella. Viikko oli jälleen erittäin antoisa ja opettavainen. Olen tehnyt koruja viidentoista vuoden ajan, mutta nyt kokeilin ensimmäistä kertaa hopeavalutöitä. En ollut tajunnut ottaa mukaan valamiseen soveltuvia pikkuesineitä, mutta onneksi olin kotoa lähtiessä sentään napannut mukaan avaimenperän, josta sain valettua Puuhikselle tuliaisiksi riipuksen.

Myös kylmäemalointi oli uusi kokeilu minulle. Emalointi oli kivaa puuhaa, jota aion jatkaa myös kotona.
Tässä viikon aikaansaannokseni, tarkempia kuvia koruista myöhemmin asukuvien yhteydessä.


Viikon kosmetiikkatuote oli kynsilakka. Olin kehunut Puuhikselle muutama viikko sitten ostamaani Adoksen kynsilakkaa. Hän oli muistanut asian ja päätti ilahduttaa yllärilahjalla. Ihania värejä hän olikin valinnut, niistä ensimmäisenä kynsiin valitsin tuon oikeanpuoleisimman.


Ihanaa juhannusviikkoa!
3 kommenttia: