sunnuntai 5. kesäkuuta 2016

Viikon 22 huiput

Tähänkin viikkoon mahtui taas sekä maalais- että kaupunkilaistunnelmia. Alkuviikon nautimme lähes 30 lähentelevistä hellepäivistä.

Suurimpia ilon aiheita kuluneella viikolla niin kuin oikeastaan koko keväänkin ajan, on ollut seurata luonnon kehittymistä.


Olen maalla käydessämme napsinut kuvia silloin tällöin päätalolta mökille johtavasta tiestä ja näkymästä. Muutama päivä sitten luonto näytti ihastuttavan rehevältä ja pirteältä keltaisena hehkuvine voikukkineen. Pari viikkoa aikaisemmin näkyi vielä jälkiä edellisvuoden kasveista ja puut olivat vasta heräilemässä kevääseen.


Toukokuun alussa maisema oli vielä harmaanruskean ankea, päivälleen kuukautta aikaisemmin jopa talvinen.
Ilokseni viime vuonna urakoimani raparperipolun kaikki betonilehdet olivat säilyneet ehjänä talven yli. Osan polun lehdistä junttasin jo syksyllä tiukemmin hiekkaan laittamalla väleihin savipitoista maata. Olin kesän aikana valanut monen säkillisen verran lehtiä ja syksyllä koko homma alkoi vähän maistua puulta. Niinpä myös pieni pätkä polku jäi vielä odottamaan kiinnittämistä. Nyt kun olen katsellut kevään raparperien upeita lehtiä, mieli tekee käyttää niitä uusien betonilaattojen muottina. Pitää vielä keksiä paikka, johon lehtiä "tarvitaan".Ensimmäiset tomaatin- ym. taimet pääsivät Puuhiksen viime kesänä nikkaroimaan minikasvihuoneeseen. Pieneltä ne vielä näyttävät, mutta eivätköhän ne pikapuolin rehevöidy.


Viikkoon mahtui myös pari uutta kokkailukokeilua. Intoni villivihanneksiin jatkuu edelleen ja nyt keräsin puoli korillista tuoreita nokkosen lehtiä sekä pari litraa kuusenkerkkiä.Viime vuonna valmistin nokkosista lettuja, nyt tein ensimmäistä kertaa keittoa. Se oli todella maukasta, täytyy kiehauttaa uusi keitto heti, kun seuraavan kerran menemme maalle.


Kuusenkerkistä keitin siirappia. Olin vähän ennakkoluuloinen siirapin suhteen, mutta lopputulos ylitti odotukseni. Keräsinkin heti kuusenkerkkiä pakastimeen, jotta voin syksymmällä kiehauttaa uuden siirapin.


Viikon hajuvesi on Calvin Kleinin Sheer Beauty. CK:n Beauty on ollut pitkään yksi lempparituoksuista arkikäytössä, Sheer Beautyn hankin toukokuussa. Sen kukkaiset aromit sopivat mielestäni kivasti kesään ja otin tuoksun tällä viikolla käyttöön.


Tällä viikolla käyttöön pääsi ensimmäistä kertaa pariin vuoteen maksimittainen kukkaleninki. Viime vuonna helle- ja maksimekkojen käyttö oli minimaalista, nyt oli kiva pitkästä aikaa pukeutua kepeisiin hepeniin. Kuvia asusta tulossa blogiin myöhemmin.


Parveke on ollut jälleen kerran ahkerassa käytössä. Musta on aivan ihanaa istua siellä ja nauttia lämmöstä ja kesäisestä näkymästä aina vain kun siihen on aikaa. Siellä nautimme viikonloppuna kesän ensimmäisen mansikoita ja kuohuviiniä -hetken.


Aurinkoista viikkoa!
2 kommenttia:

  1. Aikamoinen muutos luonnossa on tapahtunut parissa kuukaudessa.
    Tuo puuhiksen rakentama kasvihuone on ihana.
    Aurinkoista viikkoa <3

    VastaaPoista
  2. Juuri tänään sanoin ruokapöydässä töissä, että kiinnostaisi kyllä villiyrttien kokeileminen. Pitänee katsoa, jos jossain vaiheessa kokeilisi.

    VastaaPoista