maanantai 8. joulukuuta 2014

Vaaleanpunaista viime viikolta

Viikonloppu sujui taas vinhaa vauhtia mukavine ajanviettoineen. Perjantain Kaija Koon konsertti oli tosi hieno ja tunnelma korkealla. On aivan upeaa, että suomalainen naisesiintyjä saa 12.000 vetävän hallin täyteen.
Lauantaina kävimme tupaantuliaisissa, joista saavuimme kotiin hyvissä ajoin, niin että näin tunnin verran Linnan juhlia. Upeita pukuja oli monia, mutta silti päällimmäiseksi mieleeni jäi tämän vuoden juhlista hurmaava Hannes 101 v ja hänen kommenttinsa illasta: "Jos elän vanhaksi, tätä on mukava muistella." Siinä on herralla asenne kohdallaan.

Parin menopäivän ja -illan jälkeen sunnuntai sujui kotihommissa. Sain mm. ripustettua loputkin kausivalot paikoilleen ja vaihdettua olohuoneeseen jouluisamman ilmeen. Muutamia vuosia sitten joulun tehostevärini oli ehdottomasti punainen, jota käytin paljon koristeissa ja tekstiileissä. Vuosi vuodelta lisäsin pikkuhiljaa väritykseen valkoista ja parina viime vuonna tehosteväri onkin ollut pääosin valkoinen ja hopea höystettynä vain ripauksella punaista.
Näin oli tarkoitus tehdä tänäkin vuonna ja lisätä valkoisten sohvatyynyjen joukkoon piristykseksi pari punavalkoista versiota. Tyynyissä on kätevä kuosi: valkoisella pohjalla punainen kuviointi, joka ei varsinaisesti ole jouluaiheinen. Ne sopivat siis mainiosti käytettäväksi niin jouluna kuin myös muuna ajankohtana. Kokeilinkin niitä viime kesänä mökin sisustukseen ja sinne tyynyt sitten unohtuivat.

Olin nähnyt Ikean lehti- tms. mainoksen, jossa oli samantyyppisiä koristetyynyjä. Lähdin viime viikolla joku ilta käymään Espoon Ikeassa ja nämä asukuvat otettiin silloin. Päälle vaihdoin mukavat farkut ja neuletakin. Hennon vaaleanpunainen paitis on pehmeää flanellin tyyppistä kangasta. Se on erittäin miellyttävän tuntuinen päällä ja sopii hyvin t-paidan korvikkeeksi neuletakin alle.






Harmikseni mainoksen tyynyjä ei Ikeassa ollut (eikä ilmeisesti ollut koskaan ollutkaan ilmoituksesta huolimatta, höh), enkä ole ehtinyt käydä etsimässä vastaavia tyynyjä tai tyynynpäällisiä muualta. Valkoisen lisänä sohvia koristavat nyt sitten kauniin joulunpunaiset tyynyt. Samalla kaivoin esiin myös mm. muutamia punaisia tuikkuja, jotka ovat viime vuosina pysyneet kaapissa.
Joulukuusi on ollut myös täysin valkoisin ja hopeisin värein koristeltu, saas nähdä innostunko lisäämään siihenkin muutaman punaisen koristeen.

Mitkä värit kuuluvat teidän jouluunne?



11 kommenttia:

  1. Kiva asu vapaa-ajalle - ja hauskaa, kun muutaman kerran olet myös kasvosi näyttänyt meille;)
    Jos saisin itse valita kotimme jouluvärit, ne olisivat valkoinen, vihreä ja kulta tai hopea - mutta kun meillä isäntä osallistuu liian innokkaasti joulukoristeiden laittoon, tulee joukkoon kyllä se punainen väkisinkin - ja vähän kaikki muutkin mahdolliset värit;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teillä on sitten värikäs joulu, sehän on oikein mielenkiintoisaa! Kultaa ja vihreää ovat jääneet meillä vähemmälle, ehkä joskus voisi kokeilla niitäkin. Tykkään kyllä katsella muiden kotona niitä.

      Poista
  2. Kaunis vaalea asu. Vaaleat värit piristää kummasti näin pimeyden keskellä.
    Kiva nähdä myös hiukan enemmän sinua ;)

    Blogissani on kiva Lumenen arvonta !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Edellisviikon tummasävyisten asujen jälkeen vaaleat värit tuntuivat oikein mukavilta. Vaaleanpunaista tuli käytettyä useamminkin. Täytyypä käydä osallistumassa, kiitos vinkistä!

      Poista
  3. Saran kanssa samaa mieltä, tykkään tuosta vaaleanpunaisesta ja siitä, että asun ylläpitäjääkin näkyy kuvissa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hento vaaleanpunainen on välillä kiva vaihtoehto, varsinkin kun näin pimeään ja ankeaan aikaan tulee pukeuduttua turhankin usein tummiin.

      Poista
  4. Vaaleanpunainen kuuluu kyllä vakituisesti kaappiin, on ihana väri. Ja lettineuleet jetsulleen minunkin juttu. Että rakastan noita punaisia Aaltoja. <3 Täältä löytyy vain yksi.

    Ihanaa iltaa. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaaleanpunainen on välillä ihana. Meillä noita punaisia Aaltoja on peräti neljä, ja suurimman osan vuodesta kaapin kätköissä.

      Poista
  5. Hempeä vaaleanpunainen sopii sinulle.
    Joulujen värit vaihtelevat, tänä vuonna hopeaa, valkoista ja mustaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mustaa en ole vielä kokeillut, mutta mustat koristeet näyttävät tosi hyviltä etenkin hopeaan yhdistettynä, joten eiköhän sitäkin joku vuosi tule testattua. Tänä vuonna huomaan tekeväni joulukortit musta/hopea/hopeanharmaa/valkoinen -yhdistelmillä.

      Poista
  6. Ihana neule. Niin sun tyyliä ja niin sulle sopivaa. Nyt tuli Kaija Koo:n ensi vuoden konserttiliput myyntiin samantien ;)

    VastaaPoista