keskiviikko 19. syyskuuta 2018

Harmaan sävyjä

Viime aikoina on ollut mielenkiintoista seurata, miten vaihtelevasti ihmiset pukeutuvat näin alkusyksystä. Katukuvassa näkee asuja kepeistä kesävaatteista talvivarusteisiin. Eilen Espalla ja Aleksilla vastaan käveli useita naisia, joiden asu koostui reippaasti polven yläpuolelle ulottuvasta hameesta tai mekosta ja yläosan pitkähihaisesta paidasta tai ohuesta neuleesta. Sääret olivat paljaat ja jalassa sandaalit. Hrrrr, heitä katsellessa minä kiedoin takkia tiukemmin ympärilleni ja palelin jo pelkästä ajatuksesta noin kevyestä pukeutumisesta. Oli sitten myös niitä, jotka olivat varustautuneet huomattavan paljon runsaammalla vaatetuksella. Eräällä parin pikkulapsen kanssa liikkuvalla äidillä oli yllään kiva midihame ja paksut sukkahousut sekä puolipitkä syysvillakangastakki paksuine kaulahuiveineen. Jalassa tukevat talvisaappaat, joiden varsien yläreunassa oli paksu, monen sentin levyinen karvareunus. Hän ei ainakaan palellut.

Oma pukeutumiseni on edelleen jotain noiden kahden ääripään väliltä. Kaikista keveimmät kesävaatteet ja -kengät olen jo jättänyt suosiolla odottamaan ensi vuotta. Toisaalta en ole vielä etsinyt syystakkeja, -nilkkureita tai -vaatteita käyttöön. Värivalinnoissa sen sijaan huomaan yhä useammin suosivani tummahkoja sävyjä ja esim. monen kuukauden ajan suosimani puuteripinkki ei oikein jaksa innostaa tällä hetkellä. Yksi viime viikon asuista koostui harmaan eri sävyistä.


Vaalean harmaita kangashousuja olen käyttänyt kesän ja alkusyksyn ajan erittäin usein. Vielä ne eivät tunnu liian kesäisiltä, kun niihin yhdistää tummia sävyjä. Neulospaita on suloisen pehmeä ja sen jujuna on poikkeava kaula-aukko. Neuletakin eläinkuosi ei ole silmiinpistävä, oikeastaan se korostuu vain silloin, kun valo kuultaa ohuen kankaan läpi.Ihastuttavia syyspäiviä!

4 kommenttia:

 1. Todella kiva asu, harmaa toimii aina. :)

  VastaaPoista
 2. Minäkin jouduin luovuttamaan ja laittamaan sukat jalkaan...ihan kamalaa. Neuletakki on vaihtunut tuulen kestävään takkiin ja balleriinat tennareihin. Kai se on hyväksyttävä, että syksy on nyt täällä.
  Ihanaa loppuviikkoa sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toisaalta on oikein kiva pukeutua vaihteeksi syksyisempiin vaatteisiin. Ihanaa viikkoa!

   Poista