sunnuntai 16. syyskuuta 2018

Viikon 37 huiputMeidän oli aikomus viettää viikonloppu maalla, mutta sattumien johdosta emme päässeetkään lähtemään. Nyt olen enemmän kuin tyytyväinen, että jäimme kotiin. Edellisen kerran vietin kotiviikonloppua ilman ennalta sovittuja menoja heinäkuun alussa ja sitä ennen huhtikuussa. Nyt olen nauttinut täysin siemauksin siitä, että olen voinut tehdä juuri sitä mitä haluan silloin kun haluan.

Jos perjantai-ilta meni täysin laiskotellessa, sen vastapainoksi lauantai oli varsinainen puuhapäivä. Parveke on yksi lempparipaikoista kotona, ja minua on vaivannut suunnattomasti, kun en ole ehtinyt laittaa sitä syyskuntoon. Hellesäiden jäljiltä ja kastelusta huolimatta kesäkukat olivat surkeassa kunnossa, sillä aurinko oli polttanut niin ruukku- kuin köynnöskasvienkin lehdet keltaisiksi ja muutenkin kukat olivat aika rähjäisen oloisia. Sain vaihdettua ruukkuihin syysistutukset ja etsin varastoista lisää kynttilöitä ja lyhtyjä pimeiden iltojen iloksi.Myös olohuone sai syksyisempää ilmettä. Viime kuukausien hento vaaleanpunainen tehosteväri vaihtui syksyyn sopivaan burgundiin. Viininpunainen oli myös viime talven väri olohuoneessa ja tykkäsin siitä kovasti. Niinpä päädyin samaan väriin uudemman kerran.


Tänään lähdin kaupungille päämääränä käydä Kampissa järjestettävillä kansainvälisillä suurmarkkinoilla. Teemana oli Makujen maailma ja tarjolla olikin jos jonkinlaisia suolaisia ja makeita herkkuja. Eniten aikaa vietin kuitenkin kukka- ja korukivimyyjien kojuilla. Iso, monivärinen krysanteemi olisi ollut ihana parvekkeelle, mutta en viitsinyt lähteä kuskaamaan sitä pyörällä kotiin.
Samalla reissulla piipahdin myös syyskuun lopussa ovensa sulkevassa Postitalon kirjasto 10:ssä, jossa en ole aiemmin käynyt. Musiikkiin ja tietotekniikkaan painottuvassa kirjastossa on myös kaupunkiverstas, jossa voi vaikka ommella tai tulostaa 3D-laitteella. Mielenkiintoinen paikka!

Viikkoon mahtui myös syksyn ensimmäinen viiniklubi-ilta. Teemana oli riistaviinit, joita maistelimme sommelier Antti Uusitalon johdolla. Omiksi suosikeiksini nousivat chileläinen Tabali Reserva Especial Cabernet Frank 2015 sekä ranskalainen Chapoutier les Meysonniers 2015. Jompaa kumpaa täytyykin hankkia, kun seuraavan kerran teen hirvipataa.


Hyvää alkavaa viikkoa!

10 kommenttia:

 1. Välillä on tosiaan ihan kiva viettää viikonloppua kotosalla. Minulla jäi vielä syyskukat kauppaan, kun pelargoniani päättivät alkaa uudestaan kukkimaan :)
  Ihanaa uutta viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viime vuonna mulla kävi niin, että pelargoniat kukkivat aina vaan. Lopulta kyllästyin ja siirsin ylimääräiseen ruukkuun sivummalle, jotta sain laitettua syysitutukset. Loppujen lopuksi pelargoniat kukkivat melkein jouluun saakka.

   Poista
 2. Paljon olet ehtinyt puuhata yhden viikonlopun aikana:) Mulla menee joka viikonloppu yksi päivä siivoamiseen, pyykkäämiseen, mankelointiin ja silittämiseen;) No, minähän olenkin hieman siivoushullu ja kodin askareet on minulle mieluista puuhaa, mutta aikaa vievää:)
  Mukavaa uutta viikkoa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arki-illat ovat niin lyhyitä, että pakostakin jää kotihommia enemmän viikonlopuksi. Hyvä fiilis, kun silloin saa paljon aikaiseksi.

   Poista
 3. Callunat ovat kyllä kivoja syksyn väriläiskiä! Ostin kesäkukiksi pikkubakopia, ja yllätyksekseni ne ovatkin intoutuneet kukkimaan oikeastaan vasta näin syksyn tullen! Varsinaiset syyskukat ovat siis vielä aivan mietintäasteella. Mukavaa päivää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä, kuten monella tutullakin, parveke on ollut liiankin kuuma tänä kesänä ja monella kukat ovat alkaneet kukoistamaan vasta nyt. Pari syyskukkaa pitäisi minunkin vielä hankkia.

   Poista
 4. Kauniit asetelmat ja tyylikäs koti uudessa tehostevärissään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joka syksy tulee into burgundiin väriin, jota yleensä suosin vaatteissa. Viime talvena ja tänä syksynä se päätyi myös sisustukseen.

   Poista
 5. Mukava blogi sinulla.Paljon on mahtunut viikkoosi, upeat nuo krysanteemikimpit. Tervetuloa vastavierailulle,Maiccu
  https://mansikoitajavaahtokarkkeja.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maiccu! Olenkin käynyt blogissasi usein, kommentointi vaan tahtoo jäädä, varsinkin jos luen blogeja esim. töihin mennessä tai tullessa. Täytyypä seuraavan kerran jättää viesti. Kivaa viikkoa!

   Poista