sunnuntai 20. marraskuuta 2016

Viikon 46 huiput

Tuntuupa mukavalta palata sairaslomailun jälkeen blogin pariin. Teidän muiden kirjoituksia olen käynyt lukemassa, vaikka kommentointi on jäänyt. Mutta nyt palaan oman blogin suhteen linjoille viikon huippujen myötä.

Viikon huippuihanin asia oli tietysti kotiin pääsy muutaman sairaalavuorokauden jälkeen. Jo pelkästään tippaletkuista vapautuminen toi tunteen terveemmästä olotilasta. Eihän sairastaminen koskaan kivaa ole, mutta puhjenneen umpisuolen operoinnista löytyy hakemalla positiivisiakin puolia: ainakin tiedän, ettei tuosta turhasta lisukkeesta ole enää koskaan vaivaa. Lisäksi minulle oli tehtävä pari muutakin tutkimusta, joihin olin kaavaillut meneväni jo pidemmän aikaa. Tulipahan nuokin nyt samalla hoidettua varsinaisen vaivan sivutuotteena.
Niin hyvää hoitoa ja huolenpitoa kun sairaalassa sainkin ja omassa huoneessa sain tervehtyä rauhassa, toipumisvaihetta on kaikista mukavin viettää kuitenkin oman kodin lämmössä, jossa iloa ja mielihyvää ovat tuoneet pienet asiat. Kynttilöitä sytyttelen jo varhain iltapäivisin ja nautin valtavasti parvekkeen kausivaloista. Ne ehdin ripustaa ennen sairastumistani ja ovatkin ainoa asia, jotka meillä toistaiseksi viittaavat lähestyvään jouluun. Olen lukenut monta lehteä kannesta kanteen ja katsellut välillä tallennuksesta leffoja.
Parempi mieli, nopeampi toipuminen!

Hyvästä toipumisesta kertoo sekin, että ruokakin alkaa pikku hiljaa maistua. Takana on kertakaikkinen paastojakso, jolloin viikon aikana olin useamman päivän syömättä kokonaan, jonain päivänä söin desin jugurttia tai pienen annoksen velliä. Leikkauksen jälkeiset nestemäiset annokset eivät sairaalassa ruokahalua nostaneet ja vielä perjantaina kotona pelkkä ruuan ajatteleminenkin etoi. Hedelmillä ja vihanneksilla sekä teekupposten ja voileipien avulla sain vähitellen ruokahalun nousemaan.


Yksi huippuharmituksen aihekin viikkoon mahtuu: olen koko syksyn ajan odottanut Tampereen käsityömessuja ja järjestellyt muita menoja sen mukaan, että pääsen käymään tapahtumassa. Ei voi mitään, vointi ei vielä riittänyt monen tunnin matkaan ja messuiluun. Mutta tuleehan noita messuja. Piakkoin aukeavat erinäiset joulumarkkinat ja -tapahtumat ja korumateriaaleja voin tilata netin kautta.

Isältä saatujen ruusujen myötä rattoisaa sunnuntai-iltaa!8 kommenttia:

 1. Oi voi, ei sairaalaan joutuminen koskaan ole kivaa. Nopeaa toipumista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei todellakaan ole kivaa, mutta oli jälleen todettava, että kyllä Suomessa kelpaa sairastaa: niin huippuhyvää hoitoa ja kohtelua sain osakseni.

   Poista
 2. Ihanaa, että olet käynyt hyvin parantumaan!
  Oikein mukavaa alkavaa viikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toipuminen on hyvässä vauhdissa. Mukavaa viikkoa Outi!

   Poista
 3. Kiva kuulla taas sinusta :) Sairastaminen on aina ikävää, hienoa että voit jo paremmin.

  Mukavaa viikkoa sinulle <3

  VastaaPoista
 4. Hyvä, että olet päässyt kotiinja kaikki hyvin. <3 Parempaa uutta viikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kotona kaikki on aina paremmin! Hyvää viikkoa myös sinulle.

   Poista