sunnuntai 6. marraskuuta 2016

Viikon 44 huiput


Tämän viikon olen viettänyt maalla, joten viikon huiputkin näissä maalaistunnelmissa.


Alkuviikosta maalle saapuessamme loppusyksy näytti kauneimmat puolensa. Viimeiset kesäkukat sinnittelivät ruosteisissa kottikärryissä, ruusupensaat hehkuivat keltaisina ja tyyni järven pinta heijasti upeasti puut. Olin kuvitellut joutsenten lähteneen lämpimille maille jo aiemmin, mutta niitä lenteli edelleen järven yllä.
Etelä-Suomen saavuttanut lumisade ei heti yltänyt meille saakka ja onkin tuntunut ihan hassulta katsella kuvia talvisista maisemista. Lumivaippaa odotellessa päätin käväistä vielä kerran katsastamassa, vieläkö löytäisin sieniä. Viime käynnillä koluamani vanhat tutut apajat eivät pettäneet tälläkään kertaa, ja vähäsateisesta lokakuusta huolimatta onnistuin löytämään ihan kunnon saaliin suppilovahveroita.
Pakkasta sen sijaan on riittänyt. Öisin elohopea on laskenut reippaasti yli 10 pakkasasteen ja päivisinkin pakkasta on ollut mukavasti. Viimeisen parin vuorokauden aikana on hiljalleen satanut pakkaslunta, ja syksyinen maisema muuttunut talviseksi. Kerrassaan upeita ulkoilusäitä!


Sinänsä päivät ovat sujuneet paljon rauhallisemmissa merkeissä kuin yleensä maalla. Haravoinnit, muut pihapuuhat ja puutyöt on tältä vuodelta tehty, eikä oikeastaan ohjelmassa ole ollut mitään kummempia "pakollisia" syyshommia. Aurinko laskee neljän huitteilla, mutta hämärä alkaa hiipiä jo ennen sitä. Ja kun pimeys laskeutuu, pihalla on  t o d e l l a  pimeää! Niinpä onkin ollut tosi kiva nauttia sisätiloissa syksyn pimeydestä takan ja kynttilöiden loisteessa.

 

Tänään kannoimme keinun ja muut pihakalusteet vanhan tallirakennuksen suojiin ja tyhjensimme muutenkin pihan grillistä ja muista kesätarvikkeista. Lopuksi laskin puoli vuotta tangossa liehuneen viirin. Mukava landekausi on tämän vuoden osalta pulkassa. Nähdään taas puolen vuoden kuluttua!

Mukavaa sunnuntai-iltaa ja kivaa alkavaa viikkoa!

10 kommenttia:

 1. Ihania kuvia. Mökki näyttää niin kutsuvalta tunnelmavaloissaan.
  Ihanaa alkavaa viikkoa sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hämärässä loistavat valot näyttävät aina niin tunnelmallisilta. Ihanaa viikkoa Outi!

   Poista
 2. Ihanan tunnelmallisia kuvia maalta, varmasti on sielu levännyt. Yhtä mukavaa uutta viikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä muutama päivä maalla teki taas kerran hyvää ja rentoutti totaalisesti. Ihanaa talvista viikkoa!

   Poista
 3. Kaunis paikka :) Tuo viimein kuva on mielettömän kaunis. Ihanaa viikkoa sinulle !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakkanen ja lumi saavat aikaan kauniin sokerihuurteen. Kivaa viikkoa Sara!

   Poista
 4. Heippa, wautsi, mitä tunnelmakuvia! Varmasti rentouttava ympäristö!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noissa maisemissa pääsee hyvin irti kaupungin ja arjen kiireistä.

   Poista
 5. Ihania kuvia<3 Joku päivitys jossain järjestelmässä varmaan menossa kun ihan kaikki edellisenkään postauksen kuvat eivät minulle aukene. Pöh näitä järjestelmiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Järjestelmien ja laitteiden temppuilut ovat tosi ärsyttäviä. Noiden asioiden suhteen mulla on erittäin lyhyt pinna enkä yhtään jaksaisi taistella noitten kanssa.

   Poista