perjantai 2. lokakuuta 2015

Persikan ja sinisen sävyjä


Monet näyttävät siirtyvän syksyn myötä tummempiin asukokonaisuuksiin - niin minäkin. Ennen kaikkea musta ja harmaa sekä niiden lisäksi tummansininen, ruskea ja burgundi ovat niitä värejä, jotka ovat voimakkaimmin  esillä ja tuntuvat mukavimmilta asuissani tällä hetkellä. Joskus täytyy kuitenkin poiketa mukavuusalueelta.

Heinäkuun lopulla ostin persikan värisen neuleen sekä astetta tummemman kauluspaidan syksyä silmällä pitäen. Jälkikäteen kyllä vähän mietitytti, tulenko loppujen lopuksi kuitenkaan käyttämään näitä värejä syysaikaan, yleensä kun miellän persikan sävyn ennemminkin kevät- ja kesäväriksi. Elokuun ajan neule ja paita odottivat kaapissa, mutta syyskuun tullen innostuin niistä ja varsinkin neule on ollut päällä monet kerrat.Keskiviikkona oli vaihteeksi paitiksen vuoro. Sen seuraksi valitsin siniset housut ja neuletakin, joihin sain sysäyksen huivin väreistä. Huivi on hankinta Keskisen kyläkaupasta, jossa on toisinaan suorastaan huikeita alennuksia. Ihastuin huivin materiaaliin ja kuosiin niin, että tämän kyseisen lisäksi ostin samanlaisen marjapuuron sävyisenä. Suloisen pehmeä, 60% puuvillaa ja 40% silkkiä sisältävä huivi onkin osoittautunut käytössä erittäin miellyttäväksi. Nyt harmittaa, etten ostanut paria muutakin väriä, joita oli myynnissä. Huivin hinta kun oli vaivaiset 2€, mutta jotenkin ajattelin, ettei näin halpa voi olla hyvää! Ainakin toistaiseksi sanonta ei pidä paikkaansa.Me olemmekin pitkästä aikaa maalla viettämässä pidennettyä viikonloppua enemmän tai vähemmän hyödyllisistä syistä. Toisaalta emme olisi oikein malttaneet lähteä muuttojärjestelyiden keskeltä mihinkään, mutta toisaalta saimmepa tuotua mukanamme tavaroita, joille ei ole käyttöä kerrostaloasunnossa, mutta joita saatamme tarvita landella. Samalla käymme myös Etelä-Pohjanmaalla auttamassa Puuhiksen vanhempia mm. laiturin nostossa.

Tullessamme iltapäivällä oli vielä kaunis ilma, aurinkokin välillä pilkahteli. Maisema möksän rannalla näytti jo kovin syksyiseltä. Nyt  tuulenpuuskat ovat koventuneet ja selvästi myrsky tekee tuloaan, sähkötkin katkesivat juuri. Todennäköisesti tämä ilta sujuu tunnelmoidessa takkatulen äärellä kynttilöiden välossa ilman tietsikaa tai muita sähköisiä välineitä. Tervetullutta vaihtelua sekin.

Ihanaa viikonloppua!


8 kommenttia:

 1. Mukavaa viikonloppua sinne möksälle.

  VastaaPoista
 2. Jestas miten nätti huivi katsoin jo heti alkuunsa ja sitten luin 2!!! Voi ei kaikilla sävyillä olisi pitänyt hankkia. Tiedän tuon tunteen tulee paljousahdistus ja jälkikäteen kaduttaa että miksi ei ostanut kun oli niin edullista.

  Ihanat nuo teidän maisemat, kivaa viikonloppua! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään käytiin Keskisessä ja huivejä oli jäljellä vielä yksi. Maastonvihreän sävy ei kuitenkaan iskenyt, joten jäi hankkimatta.

   Poista
 3. Toimiipa hyvinkin. Jotenkin ei aina edes osaisi kaikkia väriyhdistelmiä veikata toisiinsa sopiviksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilman huivia en olisi ihan heti yhdistänyt noita värejä.

   Poista
 4. Kauniin pehmeä väriyhdistelmä! Hyvä huivilöytö!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään itsekin tuosta yhdistelmästä, jota en olisi ilman huivia keksinyt.

   Poista