tiistai 29. syyskuuta 2015

Maanantai pitsineuleliivissäMolemmat isoäitini olivat käteviä käsistään: isänäidin peruja meillä on tallessa hänen virkkaamiaan pitsiliinoja ja -kappoja, räsymattoja sekä pitsinen sängynpeitto, joita edelleen silloin tällöin käytän. Äidinäiti puolestaan oli taitava neuloja, jonka puikoista valmistui niin lämpimiä villasukkia ja -paitoja kuin kauniita pitsipuseroita -ja liivejäkin. Sain häneltä monta kaunista neuletta, joista tykkäsin aikoinaan kovasti.


Vaaleanruskean pitsineuleeliivin löysin yhdestä kellarin pahvilaatikosta. Muistan saaneeni liivin joskus lukioikäisenä ja käyttäneeni sitä ahkerasti. Kovasta käytöstä ja vuosien säilyttämisestä huolimatta neuleliivi on edelleen hyvässä kunnossa eikä ole lainkaan nyppyyntynyt tai nuhjaantunut.
Päätinkin ottaa sen jälleen käyttöön ja neule olikin mukavan tuntuinen asuste yhdistettynä harmaanruskeisiin housuihin ja valkoiseen kauluspaitaan.
Mulla on kynähame, joka on lähes samaa sävyä. Täytyypä kokeilla, miltä liivi näyttää sen kanssa vai onko kokonaisuus liian "suklainen".


Mitä tykkäätte neuleliiveistä, käytättekö niitä?

Hauskaa tiistai-iltaa!
7 kommenttia:

 1. Tosi nätti ja mukavakin siitä, että lämmittää ihanasti, mutta ei ole niin kuuma kuin villatakki. Sopii nätisti sun blondeihin hiuksiin. <3 Mukavaa iltaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri noin eli lämmittää, muttei ole liian kuuma.

   Poista
 2. Kaunis liivi ja huivi on piste i:n päälle<3 Sopii kivasti tuollaisiin pitkiin suoriin housuihin. Mukavaa tiistaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanhan liivin seuraksi, vanha retrohuivi. No, oikeasti en löytänyt yhtä silkkihuivia, joten tämä sai kelvata.

   Poista
 3. Hyvältä näyttää ja huivikin on niin sävy sävyä. Mulla oli sellainen liivivaihe joskus 90-luvulla, sen jälkeen en ole löytänyt oikein itselleni mitään sopivaa liiviä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kaupoista aina löydä itselle sopivaa ja mieleistä mallia. Eikä toisaalta liivejä ole aina niin paljon tarjollakaan.

   Poista
 4. Sulla on aina kanssa hiottu yksityiskohtia myöden asut ;)

  VastaaPoista