sunnuntai 4. lokakuuta 2015

Viikon 40 huiputMeidän viikonloppu on sujunut syksyisissä merkeissä mökillä. Perjantain myrsky ei täysin voimin osunut kohdalle, mutta oman osuutemme saimme mekin. Perjantai-iltana olimme ilman sähköä, lauantai puolestaan kului myöhäiseen iltaan asti netti- ja puhelinpimennossa. Oli herättävää huomata, kuinka riippuvainen sitä on tietysti sähköstä, mutta myös toimivista yhteyksistä. Oli hieman orpo olo, kun tiesi, että meitä ei kukaan saa kiinni emmekä me voineet olla yhteydessä ulkomaailmaan. Toisaalta luonnon aiheuttama breikki oli ihan tervetullut, vaikken normaalistikaan maalla ollessa vietä juurikaan aikaa koneen ääressä.
Perjantain muutaman tunnin sähkökatkon ajan saimme valoa takan lisäksi lukuisista kynttilöistä ja tuikuista, joita ripottelin myös vessaan, eteisen rappusille ja muihin ei niin normaaleihin kynttiläpaikkoihin valoa tuomaan. Ihanan tunnelmallista, varsinkin, kun se ei ole jokapäiväistä.
Torstaina käväisin pika pikaa Sokoksen 3+1 –päivillä.  Loppujen lopuksi en ollut pätkän vertaa shoppailutuulella. Etukäteen olin bongannut esitteestä pari kiinnostavaa vaatetta ja kosmetiikkaa, mutta en sitten kuitenkaan ostanut mitään etukäteen kaavailemistani tuotteista. Sen sijaan hankin kivat nilkkurit. Oikea jalka on alkanut viimeisten kuukausien aikana vaivata sen verran, että pakon sanelemana olen alkanut yhä useammin käyttää matalia kenkiä. Toivottavasti kengät osoittautuvat käytössä yhtä hyville, miltä ne tuntuivat kaupassa kokeiltaessa.


Sitten näihin syksyn hyviä puolia –juttuihin. Meillä on muutamia ruokia, jotka mielestäni kuuluvat talvikauden herkkuihin. Viikonloppuna korkkasimme syyskauden alkaneeksi myös tältä osin, kun nautimme monen kuukauden tauon jälkeen raclettea. Kaikkea muuta kuin terveellistä ja kevyttä, mutta ah niin herkullista. Seuraavaksi voisikin olla fonduen vuoro.


Tänään teimme muutaman tunnin ”retken” Etelä-Pohjanmaalle ja kävimme auttamassa Puuhiksen vanhempia laittamaan heidän mökkinsä talviteloille. Sää oli mielettömän kaunis ja oli kiva puuhastella ulkona. Sainpa myös kokea ensimmäisen kerran joutsenparven kokoontumisen järvelle ennen kuin ne suunnistavat kohti etelän lämpöä. Laskeskelimme, että järvellä oli viitisenkymmentä lintua. Siitä ne sitten pikku hiljaa lennähtivät milloin pareittain milloin muutaman linnun parvena lentoon. Mökille ajaessa olimme nähneet läheisellä pellolla niin ikään kymmeniä joutsenia, ja arvelimme, että nämäkin lensivät sinne aterialle.
Ennen kuin jatkoimme matkaa omille tiluksille, kävimme Keskisen kyläkaupassa. Olen ruutupaitafani, ja nyt en vaan voinut vastustaa kiusausta, kun näin ihanan ruutupaidan syksyn väreissä. Paidan väreinä on luumu, sininen, roosa, luonnonvalkoinen, musta ja harmaa, joten se sopii yhdistettäväksi tosi moneen ylä- ja alaosaan.


Lämpimän syksyn johdosta viimeiset kesäkukat sinnittelevät edelleen ja tomaatitkin ovat viime käyntimme jälkeen jaksaneet tehdä uusia raakileita.

Hyvää viikon alkua!
2 kommenttia: