keskiviikko 6. marraskuuta 2019

Syksyyn sopiva kukkamekko

Viime viikonlopun vietin maalla, jonne lähdimme jo torstaina laittamaan paikka talviunille. Perjantaina tein aamupäivän töitä etäyhteyksien avulla ja loppupäivän vietin rennommissa merkeissä. Aurinko paistoi ja lämpötila oli nollan paikkeilla eli sää oli mitä mainioin ulkoiluun. Viikonlopun aikana kävin metsässä pariinkin kertaan. Ensin kävin tarkistamassa pari vakiosuppispaikkaani. Kovin paljon en sieniä löytänyt, mutta parin ruuan verran kohmeisia suppilovahveroita ja kanttarelleja koriin kertyi. Toisella kerralla poimin koriste- ja asetelmamateriaalia kuten mustikan ja puolukan varpuja, kanervaa, sammalta, naavaa ym. Onneksi olin lähtenyt sienimetsään jo perjantaina, sillä lauantaiaamuna pihamaisema näyttikin sitten aivan toiselta. Yön aikana satanut räntä oli kertynyt maahan monen sentin paksuiseksi kerrokseksi, jonka alta sieniä olisi ollut mahdoton löytää.


Asukuvat otettiin lokakuisena lauantaina, jolloin lumesta ei vielä ollut tietoakaan. Pari vuotta sitten ostamani kukkamekko on ollut tauolla, mutta tänä syksynä se on päässyt taas käyttöön. Monen kuukauden käyttämättömyyden jälkeen se tuntuukin oikein freesiltä. Tummasävyisenä se sopii erinomaisesti syys- ja talvikäyttöön jopa ilman neuletta tai jakkua, joilla yleensä pidennän kepeimpien vaatteiden käyttökautta.

Vaikka syksy on edennyt niin pitkälle, että yltäkylläiset värit ja paksut lehtimatot eivät enää samalla tavoin korista ympäristöä kuin viikko-kaksi sitten, minun puolestani talven tulo saisi jonkin aikaa vielä odottaa. Joko sinä kaipaat lunta ja talvea?

Ihanaa syksyn jatkoa!


7 kommenttia:

 1. Kaunis mekko. Tykkäisin itsekin.
  Leppoisaa marraskuun jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kannatti pitää muutama kuukausi kaapissa, niin mekko tuntuu aivan uudelta.

   Poista
 2. Onpas kaunis tumma kukkamekko! Sopii sulle niin hyvin <3
  Ihanaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
 3. Ihana mekko, sopii sinulle kivasti. Minulla on joku kukkamekko tai taitaa olla ihan mikä vaan mekko vaihe menossa elämässäni :)
  Kivaa loppuviikoa sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on mekot olleet aika vähäisessä käytössä viime viikkoina. Hametta sen sijaan olen käyttänyt paljonkin. Kausittain menevät nämäkin vaatevaiheet.

   Poista
 4. Iiihana mekko! Täällä on jäänyt farkut nyt kokonaan, mekoissa on niin mukavaa olla.

  ihanaa viikon jatkoa Belladonna. <3

  VastaaPoista