torstai 8. elokuuta 2019

Tunnelmia lomalta



Elokuu on päässyt hyvään käyntiin ja loman jälkeisen arki on lähtenyt rullaamaan hyvin. Blogikin vietti ennalta suunnittelemattomasti lomaa, ja nyt on aika palata senkin suhteen ruotuun.

Ensimmäisen lomaviikon vietin kaupunkiloman merkeissä Budapestissä, jonka jälkeen loppuloma sujui yltiöleppoisasti maalla. Tässä postauksessa palaan heinäkuisiin maalaistunnelmiin, Budapestin matkasta lisää myöhemmin.
Viime vuosien aikana maalla käynnit ovat olleet enemmän tai vähemmän työn täytteisiä ja kutsuinkin paikkaamme työleiriksi. Tänä vuonna päätin jo etukäteen, että otan asiat rennommin ja annan itselleni aikaa myös laiskotteluun. Tavoite toteutui paremmin kuin odotin ja kerrankin maltoin keskittyä vaikkapa lukemiseen keskellä päivää sen sijaan, että touhusin herkeämättä aamusta iltaan. Vaihtelua päivärutiineihin toivat niinkin pienet asiat kuin esim. käväisy Keuruun markkinoilla, jossa Jukka Pojan letkeä esiintyminen sopi kuin nakutettu verkkaisen kesäpäivän viettoon.


Viimeisiä lomapäiviä lukuun ottamatta säät olivat mitä parhaimmat ja nautin täysin siemauksin hellepäivistä. Pulahdin monta kertaa päivässä järveen, jonka lämpötila oli parhaimmillaan 26,5 astetta. Iltaisin parasta viihdykettä oli tuijotella järvelle ja ihastella laskevan auringon säteitä sekä iltalennolla pyrähteleviä pääskysiä. Tähän sielunmaisemaan en kyllästy koskaan!

Mökillä ja mökkirannalla vietimme paljon aikaa myös päivisin. Parin maton pesut hoituivat näpsäkkäästi ja sen jälkeen olikin mukava ottaa taas rennosti ja perinteitä jatkaen: Meillä on ollut jo vuosien ajan perinteenä, että yhtenä lomapäivänä vietämme ”mansikoita ja kuohuvaa” –hetken. 




Juomista puheen ollen en malta olla mainitsematta loman lempparijuomiani. Jo Budapestissä innostuin spitzereistä eli viinin ja kivennäisveden yhdistelmistä. Vesi on paras janojuoma, mutta välillä oli mukava nauttia lasillinen pienellä valko- tai roseeviinimäärällä ”terästettyä” kivennäisvettä.
Alkukesästä bongasin monelta taholta kuvia upean värisestä horsmankukkamehusta, jota minäkin sitten innostuin valmistamaan. Kukkia käytin enemmän, mitä ohjeissa oli, ja maku oli sen vuoksi melko tymäkkä. Vedellä laimennettuna mehu oli todella hyvää.



Horsmankukkia käytin parin vuoden tauon jälkeen taas paljon muutenkin. Lisäsin niitä salaatteihin ja silppusin voi-reajuustolevitteen sekaan ja keräsin ison kasan kuivatettavaksi.
Kerrostalossa asuvana nautin valtavasti siitä, kun maalla voi nauttia ateriat aamiaisesta iltapalaan ulkona. Laskeskelin, että kahteen viikkoon en syönyt yhtäkään ateriaa sisätiloissa! Tänä kesänä muurikalla valmistui entistä useammin kasviksia ja kalaa. Punaista grillattua lihaa, joka ennen oli herkkuani, en syönyt kertaakaan – ei vain tehnyt mieli.
Puutarhan marjasatokin alkoi sopivasti kypsyä, joten sieltä oli kätevä hakea vadelmat ja viinimarjat aamupuuroon tai smoothieen.






Keskisen kyläkauppaan on maalta vain noin tunnin ajomatka ja meille on tullut tavaksi käydä siellä kerran lomamme aikana. Olen monesti löytänyt sieltä ihania aletuotteita, niin tälläkin kertaa. Ruskeiden sandaalien lisäksi löysin parit niin ihanat nilkkurit, että ne oli ihan pakko ostaa molemmat. Tuskin maltan odottaa syyspäiviä, jotta saan ne käyttööni.


Viimeisellä lomaviikolla säät viilenivät ja navakka pohjoistuuli sai ilman tuntumaan vieläkin kylmemmältä. Onneksi olin ottanut mukaani korutarvikkeita ja kaikista kylmimpänä päivänä valmistin muutamat korvikset. Luonnonvalkoiset höyhen- ja lehtikorut on tehty vanhan sohvamme nahasta. Viime talvena hankimme uuden sohvan ja vanha oli niin kulunut, että se jouti kaatopaikalle. Paikka paikoin siinä oli kuitenkin vielä aivan siistin näköistä nahkaa, jota otimme muutaman palan talteen. Niistä sai loistavaa korumateriaalia.



Ensimmäinen työviikko on mennyt hurjaa vauhtia ja huomenna on jo perjantai.

Mukavaa elokuun alkua ja kivaa viikkistä!








8 kommenttia:

  1. Ihania kuvia, varsinkin ruoka- ja juomakuvat, aah! Makeita nilkkureita, kelpais kyllä mullekin! :)
    Mukavaa viikonloppua<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nilkkureita ei voinut jättää kauppaan. Nykyisin on vaikea löytää jalkaa sopivia kenkiä, joten kun sellaiset osuvat kohdalle, on ne hankittava.

      Poista
  2. Ihana kesäkooste teksteineen ja kuvineen! Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  3. On kyllä ollut hyvän kuuloinen loma sinullakin. Ihania ruokakuvia ja aivan ihanat korvikset <3
    Kivaa viikkistä sullekin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvää ruokaa tuli nautittua enemmän kuin olisi ollut fiksua :). Oli kiva "koruilla" pitkän tauon jälkeen.

      Poista
  4. ihanat lomakuvat <3 Noi korvikset on aivan ihanat!

    Hyvää viikonlopun jatkoa! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Satu. Nahkakorut ovat siitä kivat, että ne ovat näyttäviä, mutta erittäin kevyitä.

      Poista