lauantai 24. elokuuta 2019

Valkoinen liivi

Kuten edellisessä kirjoituksessa kerroin, vietin viime viikonloppuna päivän Tallinnassa. Muun ajanvieton lomassa piti tietysti käydä katsastamassa muutamat vakiovaatekaupat. Niiden alennusmyynneistä olen usein tehnyt erittäin hyviä hankintoja, mutta myös sesongin uutuuksien joukosta on löytynyt vaatteita, jotka ovat olleet hieman erilaisia kuin Suomen kaupoissa. Ihan joka kerta en sentään ole ostanut mitään, mutta hyviä ideoita pukeutumiseen, asusteisiin tai asu- ja väriyhdistelmiin olen saanut roppakaupalla. 

Nyt taisi kuitenkin olla ensimmäinen kerta, kun en oikein syttynyt kauppojen tarjonnasta; mikään näkemäni ei herättänyt ”pakko saada” –tunnetta enkä edes sovittanut yhtäkään vaatetta. Värien osaltakaan ei noussut mitään korostetusti esille. Esim. perusvärejä sinistä, mustaa, valkoista, harmaata ym. oli tarjolla tasaisesti. Niiden lisäksi esim. sinapin ruskeaa, veden vihreää tai punaista oli vain parissa kaupassa. Ruskean sävyjä, joita itse hieman haeskelin, ei löytynyt juuri lainkaan. No, tulipahan reissu halvemmaksi, kun vaateostokset jäivät tekemättä.


Päivän asukuvissa on aiempia Tallinnan löytöjäni. Ruutuhousut ostin pari vuotta sitten ja ne kuten samaa kuosia oleva bleiserikin on näkynyt asukuvissa monesti. Valkoisen liivin näin jossain kaupassa edellisellä käynnillä ja se tuntui ensi katsonnalla omalta vaatteelta. Ja sitä se on ollut käytössäkin.Olen tykännyt aina liiveistä: varhaisteininä käytin mummoni tekemiä neuleliivejä, joita omistin useissa väreissä napeilla tai ilman. Teini-ikäisenä farkkuliivi oli "se" juttu ja parikymppisenä, kun halusin kauluksellisen liivin, enkä sellaista kaupasta löytänyt, poistin yhdestä bleiseristä hihat. Liivistä tuli mielestäni tosi huippu, miltähän se mahtaisi näyttää nykysilmin katsottuna :).
Valkoinen liivi on ollut oikein kiva kesäasuihin yhdistettynä. Tykkään siitä niin paljon, että täytyy yrittää antaa sille jatkoaikaa osana syysasuja. Nähtäväksi jää, onnistunko vai jumitunko mieltämään sen kesävaatteeksi.

Rentouttavaa viikonloppua!

3 kommenttia:

 1. Aivan ihana liivi. Olen aina tykännyt pitkistä liiveistä, itselläni on musta! Kivaa viikonloppua sinulle <3

  VastaaPoista
 2. Ihana asu ja kauniin kiharalla sun hiukset. <3 Mukavaa viikonloppua sinulle. <3

  VastaaPoista
 3. Oi kun se on kiva! Todella kaunis ja todellakin menee pitkälle syksyyn, miksi ei talvellakin!

  Kivaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista