sunnuntai 14. helmikuuta 2016

Viikon huiput - talviloman muisteloitaViikon huipuissa palaan muutamin kuvin ja tunnelmin meidän taannoiseen talvilomaamme. Vietimme Rukalla viikon, keskiviikosta keskiviikkoon. Edellisestä laskettulomastamme oli vierähtänyt neljä vuotta, tuolloin olimme niin ikään Rukalla ja nyt oli taas mukava palata noihin maisemiin.

Kuusamon lentokentällä saa heti pienen tuulahduksen Lappia, kun aulaa koristaa poro. Lapset olivat innoissaan siitä ja pitihän minunkin saada ikuistettua itseni sen kanssa. Oikeita eläviä poroja en sitten nähnytkään koko loman aikana, höh.Ruka kuuluu Kuusamoon ja matka lentokentältä laskettelukeskukseen kestää noin puoli tuntia. Rukan kylä on viihtyisä hiihtokeskus, jossa löytyy rinteiden välittömässä läheisyydessä kompaktisti kaikki oleellinen: majoitusvaihtoehtoja, ravintoloita, kauppoja sekä harrastus- ja aktiviteettitarjontaa. Kylän näkymä tuo mieleen keskieuroopan Alppikylät.

Me olimme valinneet majoitukseksi pienen huoneiston aivan kävelykylän ytimestä. Vaikka samanlaisia huoneistoja on vuokrattavana kymmeniä, hassua kyllä, me saimme sattumoisin saman asunnon, jossa majoituimme neljä vuotta sitten. Huoneisto käsitti olohuone-/keittiöyhdistelmän lisäksi pari makuuhuonetta sekä saunan. Parvekkeelta oli upea näköala tunturimaisemiin. Oikein viihtyisä ja laskettelulomaan sopiva majoitusvaihtoehto.


Sää oli pääosin melko pilvinen, mutta yhtenä päivänä saimme nauttia huikaisevasta auringonpaisteesta.  Eräänä päivänä tunturin laella oli niin kova sumu, ettei eteensä meinannut nähdä. Sumu hälveni kyllä heti kun oli lasketellut parikymmnetä metriä, mutta kieltämättä oli jännä fiilis seistä umpisumussa ja odotella, mihin suuntaa sukset lähtevät viemään.


Aurinkoinen päivä toi mukanaan kauniin efektin. Rinteet kylpivät auringossa, mutta kylä oli sumun peitossa. Sumun läpi paistava aurinko loi utuisan, unenomaisen tunnelman.Päivät kuluivat yksinkertaisen kaavan mukaan: monta tuntia laskettelua, jonka jälkeen saunomista sekä ruokailua joko jossain Ruka kylän monista ravintoloista tai "kotona".  Päivän jälkeen olimmekin sitten niin puhki, ettei jaksanut muuta kuin tuijottaa telkkaria tai lukea. Joidenkin mielestä kuulostaa varmaan tosi tylsältä, mutta meille kertakaikkisen rentouttava loma.

Nyt kun talviloma on ohi, voikin alkaa odotella kevättä ja pääsiäistä!

Ihanaa ystävänpäivän iltaa!10 kommenttia:

 1. Aivan huikeat maisemat.
  Ihanaa ystävänpäivää <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomesta löytyy aivan upeita maisemia ja kaunista luontoa. Oikein ihanaa ystävänpäivää myös sinulle!

   Poista
 2. Kyllä on hulppeat maisemat.Jännä kuinka sattuikin täysin sama huoneisto ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maisemat olivat henkeäsalpaavan kauniit. Suomi-matkailu kannattaa.

   Poista
 3. Niin kaunista, että oksat pois. Tuo vaaleanpunainen hento harso ja lumi, kyllä sielu lepää.

  Sydämellistä uutta viikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo sumu- tai utuharso oli upeaa. Harvoin olen nähnyt, kun aurinko paistaa sakean sumun läpi muuttaen maiseman taianomaiseksi. Ihanaa viikkoa Tiia!

   Poista
 4. Vähän täsmennystä paikasta

  Kuusamo ei ole vielä Lappia, vaikka siellä poroja onkin. Kyseessä on Koillismaa. Korkeat maastot eivät ole tuntureita vaan vaaroja. Vaarojen rinteille on parturoitu laskelurinteitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos korjauksesta! Näin sitä etelän eläjä sortuu turistina virheellisiin ilmauksiin.

   Poista
 5. Mulla on tuo Lappi-osasto ihan kokematta. Upean näköisiä kuvia, täytyy kyllä joskus itsekin tuonne päästä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa ehdottomasti käydä. Mulla on kokemusta vain talvimaisemista, mutta haaveilen, että joku syksy pääsisin ihastelemaan ruskaa.

   Poista