torstai 16. heinäkuuta 2020

Lomapäivän viettoa


Ensimmäinen kesälomaviikko on sujunut oikein rentouttavissa, joskin täysin erilaisissa merkeissä, mitä vielä muutama kuukausi sitten suunnittelimme. Kerrankin olimme tammikuussa niin ennakoivia, että varasimme yhdellä istumalla niin talviloma- kuin kesälomamatkatkin. Mutta kuinkas sitten kävikään.
Maaliskuinen Kanarian matka jäi väliin, kun lähtöpäivänä alkoi koronan seurauksena ulkomaan matkustuskielto. Samainen pandemia oli syynä heinäkuun alkuun varatun Garda-järvelle suuntautuvan matkan peruuntumiselle. Niinpä vietämmekin tällä kertaa loman täysin kotimaan matkailua suosien, joka sinänsä onkin mitä mainion vaihtoehto.


Viimeiset työpäivät ennen loman alkua tein etätöitä maalta käsin, joten lomakin on ollut luontevaa aloittaa samoilta kulmilta. Eilen kohteenamme oli Ruovesi ja siellä ennen kaikkea Muroleen kanava. Siellä vietimme pari tuntia maisemista ja säästä nauttien ja seurasimme veneiden kulkua kanavan läpi sekä höyrylaiva Tarjanteen pysähtymistä ennen kuin se jatkoi matkaansa. S/s Tarjanne liikennöi keskiviikkoisin ja perjantaisin Tampereelta Muroleen ja Ruoveden kautta Virroille ja torstaisin sekä lauantaisin takaisin Tampereelle. Muroleesta jatkoimme matkaa Ruovedelle, jossa niin ikään kävimme ihastelemassa laivarannan maisemia. Muutaman tunnin visiitti lähialueelle oli mukavan leppoisaa kesäpäivän viettoa.


Sääennuste oli luvannut pilvistä, joskin lämmintä säätä ja sen mukaisesti pohdin päivän asuvaihtoehdoiksi joko mustia pellavahousuja tai hametta. Päädyin loppujen lopuksi hameeseen sekä röyhelösomisteiseen toppiin ja asuvalinta osoittautuikin päivän mittaan onnistuneeksi valinnaksi. Sääennuste piti sinänsä paikkansa, että pilviä kyllä oli taivaalla joka puolella, mutta auringon eteen ne eivät kuitenkaan lipuneet. Lämpötila nousi lähelle hellelukemia, joten vilpoisa hame oli mitä mukavin päällä.Nilkkapituinen hame oli viime viikkoinen heräteostos ja "markettilöytö" yllätti itseni täysin. Vihreää ei nimittäin minun vaatekaapistani löydy, mutta hameen kukkakuosi oli niin raikkaan kesäinen, että ihastuin siihen täysin. Ja kun kuvioinnissa on vihreän sävyjen lisäksi myös mustaa ja valkoista, sopiva yläosa löytyy helposti vaatekaappini valikoimista.

Tarkkoja jatkosuunnitelmia tai aikatauluja loman suhteen emme vielä ole tehneet. Katsotaan, mitä tuleman pitää.

Aurinkoisia heinäkuun päiviä!


4 kommenttia:

 1. Hame on tosi kaunis ja kun siinä on sekä mustaa että valkoista, on sille helppo löytää yläosa!
  Myös meillä menivät lomasuunnitelmat uusiksi - tosin ulkomaanmatkoja emme edes suunnitelleet enää koronatilanteen vuoksi mutta tämän viikon alkuun aiottu Pohjois-Karjalan mökkimatkakin jouduttiin perumaan isännän selän petettyä. Nyt vain elellään hiljakseen tässä Kaarinan kodin, Turun ja Sauvon farmin välissä - ja elokuussa juhlitaan pojan häitä, jos Luoja ja korona suovat.
  Ihania kesäpäiviä teille!

  VastaaPoista
 2. Heippa! Olen odottanut postauksiasi. Luen aina niitä. Ajattelin jo, että et jostain syystä enää kirjoittele ollenkaan.
  Kiva lukea ja katsella tyylikkäitä ja viehättäviä asujasi.

  Mukavaa lomaa täällä koto-Suomessa!

  VastaaPoista
 3. Tosi kaunis tuo hame löytö! Ymmärrän hyvin, miten siihen voi ihatuva vaikka vihreää ei kaapissa muutoin olisikaan. Tykästyin pelkkien kuvien perusteella enkä itsekään ole kyllä kovin vihreään pukeutuva.

  Ihania heinäkuisia lomapäiviä!

  VastaaPoista
 4. Hei, tosi kaunis tuo vihreä kesähameesi, löysin vähän samantyylisen roosanvärisen alkukesällä Sokoksesta, hameen materiaali oli ihanantuntuista, pehmeää ja silkkistä, vaikkei oikeata silkkiä ollutkaan. Mukavia postauksia,löysin ne vasta äskettäin. Hyvää kesän jatkoa, kerätään voimia syksyyn ja talveen!

  VastaaPoista