tiistai 19. toukokuuta 2020

Toimistopäivän asu


Olen mennyt jo laskuissa sekaisin, kuinka monta viikkoa olen tehnyt pääasiassa etätöitä. Heti koronaepidemian alussa työnantaja edellytti, että etätyöhön siirtyvät kaikki ne henkilöt, joiden työtehtävät eivät välttämättä edellytä lähityöskentelyä. Tuon jälkeen olenkin käynyt toimistolla harvakseltaan, noin joka toinen viikko. Yhteydet ja tarvittavat ohjelmat toimivat aivan yhtä hyvin meidän maalla, joten huhtikuun puolessa välissä siirsin kotitoimiston maalaismaisemiin. Vaikka kevät on ollut todella kylmä, on ollut mukava, kun työpäivän päätteeksi on voinut puuhastella pihalla ja puutarhassa kevätaskareiden parissa. 

Vuosien ajan minulla on ollut tapana kotona ollessa pukeutua rentoakin rennompaan kotiasuun. Jo ennen korona-aikaa otin kuitenkin etäillessä tavaksi vaihtaa aamuisin yökkäri, verkkarit tai kotiasu farkkuihin ja vaikkapa neuleeseen tai collegepaitaan, kuten oheisessa maalla otetussa kuvassa. Saan siten viritettyä itseni tehokkaammin työfiilikseen, joka ei mitenkään onnistuisi yöpaita ja aamutakki päällä.


Mutta vieläkin tärkeämmäksi osoittautui vaatteiden vaihto työpäivän päätteeksi. Etäpäivänä minulle nimittäin jää herkästi työmoodi päälle varsinaisen työajan päätyttyä ja pitkin iltaa tulee vilkaistua sähköposteja, suunniteltua seuraavaa päivää tai pohdittua tiimiläisten asioita. Vapaa-ajan asuun pukeutuminen toimii hyvänä symbolisena eleenä vapaalle siirtymisessä. Niin mukavia kuin etäpäivien farkkuasut ovatkin, niin lähityöpäivinä on ollut erittäin kiva etsiä päälle jotain muuta. Kangashousut, mekko tai hame tuovat vaihtelua pukeutumiseen ja jos kuitenkin päädyn farkkuihin, skarppaan kokonaisuuden bleiserillä. 
Toissaviikolla kaivoin esiin kaappien syövereistä muutamia keväisempiä vaatteita. Ensimmäisenä niistä valikoitui ylle beigen-ruskeat kangashousut. Vaikka yhdistin niihin mustapohjaisen paidan ja mustan jakun, olo tuntui todella keväiseltä. Kevät on aina kevät vaikka lämpötila ei vielä kovin korkealle ole noussutkaan!Monet työkavereistani ovat päätyneet vastaavanlaiseen etäpukeutumismalliin. Miten te pukeudutte etäpäivinä?

Aurinkoista viikkoa!
3 kommenttia:

 1. Jotenkin kuvittelisin, että jos tekisin etätöitä, niin laittaisin jotain muuta kuin kotirönttöset päälle, ihan juuri siksi, että "olisin työajalla". Ihana tuo sinun paita <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotkut tykkää nimenomaan siitä, että etänä voi rönttöstellä. Onneksi meitä on moneen junaan :)


   Poista
 2. Onpa kiva kokonaisuus! Mä puen aika pitkälle samaa kun töissäkin pukisin päälleni, tuntuu paremmalta niin ja ihan sama hommatäälläkin, kun vaihtaa sen jälkeenkotivaateisiin niin tulee heti työpäivän lopetusfiilis siihen samaan myös.

  VastaaPoista