keskiviikko 23. tammikuuta 2019

Vaaleanruskea jakku


Minusta on aina mielenkiintoista kuulla, millä tavoin eri värejä ja värisävyjä kuvaillaan. Tässä yksi esimerkki: Syksyllä hankimme töissä naispuolisille työntekijöille Marimekon pienet Unikko laukut, joita voimme käyttää tietyissä tilanteissa kännyköille, avaimille, ID-korteille ym. pikkutavaralle. Yksi valittavista väreistä oli ruskea, jota pomoni kuvaili minulle termillä "oravan värinen". Osuva termi! Tiesin heti, minkälaisesta ruskean sävystä oli kyse, vaikkei juuri tuo vertaus ollut koskaan tullut mieleeni.

kuva lainattu netistä
Harmillista kyllä, en ikinä itse muista kuulemiani hauskoja tai muotijutuista lukemiani houkuttelevia ilmaisuja. Joskus sentään saatan käyttää esim. ruskeasta väristä puhuttaessa konjakin tai suklaan ruskeaa -ilmaisuja, mutta useimmiten käytän perinteisen tylsiä ja epä-trendikkäitä vaaleanruskea, tummanruskea jne. termejä.

Mutta mennäänpä sitten asukuviin, jotka otettiin "aikaa ennen lumen tuloa", jolloin tarkenin tuulesta huolimatta poseerata hetken aikaa ilman päällystakkia. Klassinen farkut ja valkoinen paita -luottoasu sai seurakseen bleiserin, joka mielestäni on nimenomaan vaaleanruskea. Väri toi mieleeni tuulahduksen keväästä ja muutenkin jakku tuntui oikein mukavalta vaihtelulta neuleille ja paksummille villajakuille, joita olen useimmiten käyttänyt talven aikana.






Mitä mieltä olet, mikä on bleiserin väri? Vaaleanruskea, hiekka, toffee, kameli, orava vai jokin ihan muu?

Hyvää keskiviikkoiltaa!


















14 kommenttia:

  1. Mielestäni jakku on kamelin ruskea :) Muistan aina miten sisustusarkkitehti Marko Paananen käytti sanaa lilertävä, minusta se oli hauskaa ja siitä lähtien kaikki vähänkin sinipunaiseen viittaavat sävyt ovat olleet lilertäviä :D
    Mukavaa loppuviikkoa sinulle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpas hauska sanonta tuo lilertävä! Siitäkin tuli heti mieleen tietty värisävy.

      Poista
  2. Kamelin ruskea minullekin tuli tuosta jakusta mieleen - taidan tosin käyttää sitä termiä kaikista vaaleanruskean sävyistä;)
    Ruskea on väri, jota harvoin käytän - oikeastaan minulla taitaa nykyään olla ruskean sävyissä vain kaksi kamelinruskeaa villakangastakkia ja yksi beige pellavamekko.
    Kivaa loppuviikkoa sinulle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kamelia minäkin käytän, enpäs muistanut tätä kirjoittaessa. Konkreettinen esimerkki huonosti muististani, heh.

      Poista
  3. Sama täällä, kameli minunkin mielestäni;) !
    Onpas kivat saappaat (nilkkurit?), sopii tuohon kokonaisuuteen todella hyvin ja muutenkin:)

    Ruskeaa käytän todella harvoin, voisi sanoa, että en juuri koskaan. Ehkä jossain vähän häivähtää tehostevärinä esim. huiveissa.

    Mukavia loppuviikon päiviä<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla ruskean käyttö on kausittaista: välillä innostun tummanruskeista väreistä, välillä taas innostavat vaaleammat sävyt. Niiden vastapainona saattaa olla pitkiäkin aikoja, etten käytä ruskeaa juuri lainkaan.

      Poista
  4. Kamelin ruskea!Ruskea on kyllä kiva väri vaatteissakin..mitenkähän sitä on jämähtänyt tuohon mustaan..Mukavaa viikkoa sinulle❄❄💕

    VastaaPoista
  5. Ruskeassa värissä löytyy tosi kauniita sävyjä. Itse olen tällä hetkellä innostunut ruskean vaaleammista sävyistä.

    VastaaPoista
  6. Kameli ja kinuski! Hyvännäköinen jakku.
    Itselleni ruskea väri ei käy ollenkaan, mutta ihailen sitä muiden yllä.

    VastaaPoista
  7. Todella tyylikäs ja ehdottomasti tuollainen on hyvä olla joka naisen kaapissa.

    Kivaa uutta viikkoa Belladonna. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiia! Jakku on ajattoman mallinen ja värikin käy vuodesta vuoteen.

      Poista
  8. Oi, pidän tästä suuresti. Hienosti kirjoitettu.:)

    VastaaPoista