lauantai 29. joulukuuta 2018

Käärmekuosinen mekko

Koko syksyn ajan olen ihastellut kaupoissa ja kuvissa käärmekuosisia vaatteita ja mieli on tehnyt hankkia trendihame itsellekin. Soutaessa ja huovatessa ostaako vai eikö osta -päätöksen kanssa, muistin, että jokunen vuosi sitten ostin mekon kyseisessä printissä. Muistelin laittaneeni mekon kierrätykseen muuton yhteydessä, mutta pienen etsimisen jälkeen se löytyi kuin löytyikin kaapin kätköistä. Joulukuun alkupuolella mekko pääsi jälleen käyttöön parin vuoden tauon jälkeen.  

Työvaatetus ja eläinkuosit on yhdistelmä, joka trendikkyydestään huolimatta jakaa mielipiteitä: joidenkin mielestä eläinprintit eivät mauttomuudessaan kuulu missään nimessä työpukeutumiseen, toisten mielestä ne tuovat piristävän tuulahduksen toimistotyyliin. Itse kuulun tuohon jälkimmäiseen ryhmään. Käärmekuvioiset housut tai kirkkaat kuosivärit eivät tosin ole makuni tai tyylini mukaiset, mutta pienessä määrin tai yhdistettynä yksivärisiin, neutraaleihin sävyihin eläinprintti sopii vallan mainiosti omaan työpukeutumiseeni.

Mekon ruskeasävytteinen kuviointi on suhteellisen maltillinen ja kun vielä lisäsin ylleni lämmikkeeksi beigen neuletakin, kokonaisvaikutelma rauhoittui entisestään.
Olen viime kuukausina vähentänyt vaatehankintoja radikaalisti. Voinkin taputtaa itseäni selkään, että olinpas nokkela, kun jälleen kerran uuden vaatteen ostamisen sijaan päädyin ottamaan uudelleen käyttöön hyväksi havaitun, vanhan vaihtoehdon!

Viihtyisää lauantaita!4 kommenttia:

 1. Kaunis mekko ja kaunis malli. Hyvää Uutta Vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kristiina. Oikein hyvää uutta vuotta myös sinulle!

   Poista
 2. Kaunis mekko ja hyvä kokonaisuus!
  Ihanaa vuodenvaihdetta!

  VastaaPoista