lauantai 6. lokakuuta 2018

Pliseerattu midihame


Puolitoista kuukautta sitten Tallinnassa käydessäni kiertelin muutamia vaatekauppoja. On aina kiva vertailla toisiinsa Suomen ja naapurimaan tarjontaa. Pääosin tietysti samat trendit toistuvat, mutta erojakin yleensä löytyy.
Elokuussa Tallinnan nuorisoliikkeissä värimaailma oli erittäin kirjava, värejä löytyi laidasta laitaan eikä mikään niistä ollut vallitseva. Esim. sinapinkeltaisia/-ruskeita vaatteita, joita Suomen kaupoissa näkyi jo alkusyksystä, ei ollut lainkaan. "Aikuisten" putiikeissa sävyt olivat hyvin klassisia: mustaa, valkoista, harmaata tai tummansinistä ja -vihreää. Myös harmonisia, maanläheisiä ruskean ja beigen sävyjä näkyi paljon, viininpunaistakin jonkin verran. Kuoseissa suosituin oli ruutu, mutta pallokuosia näkyi yllättävän paljon, sitähän ei meidän kauppojen syysvalikoimissa juurikaan ole ollut. Tummapohjaisia kukkakuosisia paitoja, hameita ja mekkoja oli edelleen tarjolla.

Vaatteista ja vaatemallistoista nostan esiin yhden eli pliseeratun midipituisen hameen. Sitä oli myynnissä jokaisessa kaupassa kohderyhmästä riippumatta. Suosituimpia olivat yksiväriset, mutta varsinkin nuorisolle tarjolla oli hyvinkin värikkäitä versioitaOmassa vaatekaapissani on tällä hetkellä kaksi pliseerattua hametta, joista toinen on musta keinonahkainen, toinen on kuvissa näkyvä viininpunainen. Molemmat olen ostanut jo muutama vuosi sitten. Ne ovat olleet "tauolla" vuoden pari, mutta tänä syksynä olen innostunut jälleen käyttämään niitä. Varsinkin burgundi hame on ollut monesti ylläni niin töissä kuin vapaa-ajallakin.Viininpunaista hametta olen käyttänyt niin arkena kuin myös tilaisuuksissa, jotka ovat vaatineet hippuisen parempaa vaatetusta, mutta ei kuitenkaan juhla-asua. Pitsisen paidan parina ja korkkareiden kanssa hame onkin ollut passeli tuollaisiin tilanteisiin. Arkisempi asuversio syntyy neuleen ja paksujen sukkisten avulla. Niiden ansiosta kevyt, sifonkinen hame soveltuu hyvin syksyiseen säähän eikä tunnu lainkaan liian kepeältä.
Musta-burgundi asu oli ylläni viime viikolla töissä. Se tuntui niin mukavalta päällä, että pukeuduin samaan kokonaisuuteen torstaina, kun lähdin kampaajalle.


Leppoisaa lauantaita!


1 kommentti:

  1. Onpa kaunis hame. Itsekin voisin kyllä ostaa pliseeratun hameen. Erilaisten yläosien kanssa hame voi olla arkinen ja myös juhlava.
    Ihanaa viikonloppua sinulle!

    VastaaPoista