maanantai 2. heinäkuuta 2018

Muisteluja kesäkuulta


Viikon huiput on tällä kertaa kuukauden huiput, joten tässä kesäkuisia poimintoja.

Rentouttavimmat hetket kesäkuussa vietin maalla, jossa juhannusviikon loma hurahti hetkessä. Kesä näyttäytyi hehkeimmillään: järvi loisti monena päivänä huikean sinisenä ja niin luonnon kuin puutarhankin kukat olivat kauneimmillaan. Lämmin sää mahdollisti perinteisen kuoharia laiturilla -päivän viettämisen ja muutenkin tällä kertaa päivät soluivat ennemminkin rentoutuen kuin työn touhussa. 
Hyttysiä oli edelleen niin paljon, että ulkona syömisen sijaan söimme mieluummin kuistilla, joka sekin oli aivan ihanaa monen kuukauden jälkeen. 
Juhannuksena ei sää ollut yhtä suosiollinen, mutta onneksi säästyimme vesisateelta. Kun pukeutui riittävän lämpimästi, vietimme erittäin viihtyisiä hetkiä läheisten kanssa mölkkypelin ja frisbee-kisailun parissa.








Kesäkuuhun mahtui monen monta - ja oikeastaan liian monta - herkutteluhetkeä. On juhlittu juhannusta, lähipiirissä olleita synttäreitä ja nautiskeltu grilliherkuilla. Kesäkuun alkupuolella kävin Tallinnassa ja paluumatkalla söimme buffetissa. Vieläkin ähkytyttää, kun muistelen, miten intouduin katkaravuista ja jälkiruokapöydän antimista aivan kuin joskus vuosia sitten. 





Tiimin työhyvinvointipäivänä kävimme tutustumassa Harakka saareen. Kaivopuiston rannasta lähtevällä lautalla matka kestää vain muutaman minuutin, mutta en ole koskaan aiemmin tullut käyneeksi saarella. Olin yllättänyt, kuinka mielenkiintoinen paikka se oli. Saari on aikoinaan kuulunut puolustusvoimille, jolla oli siellä mm. kemian koelaboratorio ja bunkkereita. Nykyisin saarella on luontokeskus, joka tarjoaa elämyksiä ja toimintaa koululaisille ja päiväkotilapsille, maksuttomia luontoretkiä, saariseikkailuja, yleisötapahtumia, näyttelyjä ja tietoa uusiutuvan energian käytöstä ja energiamuotojen esittelyä. 
Saarella on myös luontopolkuja, joihin voi lähteä omatoimiretkelle ja akvaariotalossa voi tutustua kaloihin, äyriäisiin ja muihin eliöihin. Saarella pesii erittäin paljon lintuja ja mekin jouduimme varomaan askeliamme, kun lokit ja valkoposkihanhet vahtivat juuri kuoriutuneita poikasiaan. 





Saaressa toimii taiteilijatalo, josta helsinkiläiset taiteilijat ja käsityöläiset voivat vuokrata työtiloja käyttöönsä ja jossa järjestetään näyttelyitä. Taiteilija Aino Faven kertoi meille omista näyttelytöistään, jotka kaikki on tehty kierrätysmateriaaleista kuten muovipusseista ja -pulloista. Tutustuimme myös mielenkiintoiseen Visa Hietalahden Meren sisäiset maisemat -valokuvanäyttelyyn.




Ihanaa alkanutta heinäkuuta!










2 kommenttia:

  1. Ihania mökkikuvia - kyllä luonto on alkukesän antanut parastaan. Tuo Harakka -saari vaikuttaa mielenkiintoiselta ja on hienoa, että tuollaisille paikoille on löydetty käyttöä. Kyllä Suomessakin olisi nähtävää vaikka kuinka paljon!
    Ihanaa uutta viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suomi on täynnä hienoja ja upeita kohteita, joissa ei tule käytyä. Itseäni oikein hävettää, kuinka vähän olen tutustunut pääkaupunkiseudun tarjontaan ja ympäristöön. Täytyy vähitellen alkaa tutustua myös tähän lähiympäristöön. Hyvää viikkoa!

      Poista