sunnuntai 17. joulukuuta 2017

Viikon 50 huiput - käynti Tallinnassa

Keskiviikkona teimme päivämatkan Tallinnaan Eckerön Finlandialla, jolloin maissaoloaikaa jäi lähes 7 tuntia. Aikaa oli siis reilusti, mutta kiirehän meille taas loppujen lopuksi tuli.Heti satamaan tultuamme suunnistimme kohti Kalamajan aluetta. Minusta on ihana kierrellä alueella ihailemassa kunnostettuja vanhoja puutaloja ja teollisuusrakennuksia ja välillä piipahtaa jossain  monista kivijalkakahviloista ja -baareista, ravintoloista, gallerioista tai designliikkeistä.
Ensimmäinen pysähdyspaikkamme oli rautatieaseman kupeessa sijaitseva Balti Jaama Turg. Paikka remontoitiin täydellisesti viime keväänä, jonka seurauksena vanha nuhjuinen tori muuttui nykyaikaiseksi viihtyisäksi ostoskeitaaksi. Tarjolla on kaikkea mahdollista hedelmä- ja vihanneskojuista liha- ja kalahalleihin, vaatteita, kenkiä, kosmetiikkaa, antiikkia sekä lukuisia pikaravintoloita.
Balti Jaama Turgilta jatkoimme matkaa entiseen teollisuusrakennukseen perustettuun Telliskivi Loomelinnak -keskukseen, josta löytyy sisustus- ja designliikkeitä, kahviloita, ravintoloita ja ateljeita.Tällä kertaa minua erityisesti viehätti sisutuskauppa Homeart. Toisessa päässä liiketilaa on pieni kahvila, josta voi ostaa kahvin tai teekupposen seuraksi pientä suolaista tai makeaa pikkupurtavaa. Suurin osa tilasta on kuitenkin varattu kivoille sisustus- ja käyttötuotteille, koriste-esineille, huonekaluille ja viherkasveille. Ihana paikka!Seuraavaksi olikin lounaan vuoro, jonka nautimme suositussa F-hoone ravintolassa. Viimeksi olen käynyt paikassa kolme vuotta sitten, sillä vaikka ruoka on erinomaista, kyllästyin siihen, että täpötäydessä ravintolassa ruokaa sai joskus odottaa yli tunnin. Tällä kertaa paikka ei ollut täynnä ja ruuan saimme yllättävän nopeasti. Tryffeli-kanapasta oli herkullista.Lounaan jälkeen jatkoimme kohti vanhankaupungin joulutoria. Menin laskuissa sekaisin, kuinka monta rappusta täytyy nousta päästäkseen vanhaankaupunkiin. Välillä pysähdyttiin kuvaamaan maisemia.

Herätekäyntinä piipahdimme Aleksanteri Nevskin katedraaliin, joka löytyy Toompea-mäeltä. Ortodoksikirkko on kaunis ulkoa päinkin, mutta sisältä se on kertakaikkisen upea. Kirkon sisällä ei saanut ottaa kuvia, mutta käykääpä tutustumassa kirkkoon, kun käytte Tallinnassa.

Raatihuoneen joulutorilla käynti on jo monen vuoden ajan kuulunut joulunalusaikaani. Kojuista tarttui mukaan joulukoristeita sekä pari joululahjaa. Aikamme kierreltyämme olikin aika suunnata satamaa kohti. Yksi asia Tallinnan joulunäkymässä kiinnitti huomiotani: siellä ei ollut läheskään niin paljon joulu- ja kausivaloja kuin meillä.Kilometrien kävelyt, kaffittelut ym. veivät sen verran aikaa, että päätin jättää kaupoissa kiertelyn väliin. Taisi ollakin ensimmäinen kerta, kun en käynyt yhdessäkään vaate- tai kenkäkaupassa. Niihin  suuntaan sitten tammikuussa, jolloin tiedossa on seuraava Tallinnassa käynti.

Viikko jouluun!  Hyvää kolmatta adventtisunnuntain iltaa!


10 kommenttia:

 1. Tallinna on aina kiva vierailunkohde. Siellä on nykyään kahviloita ja ravintoloita, joista valita. Ruokakulttuuri elää ja voi hyvin Tallinnassa. Minäkin olen joskus käynyt F-hoonessa ja muistan pitkän odotusajan, mutta niinkuin sanoit, nyt ei tarvinnut jonottaa. Tallinnaan on tullut kolmen vuoden aikana niin paljon uusia ravintoloita, että ajat ovat lyhentyneet :)
  Kivoja ja tunnelmallisia kuvia Tallinnasta. Mekin vähän tuumailimme, että käydään siellä ennen joulua. Mutta ei tartuttu tuumasta toimeen. Vaan nyt oli kiva katsoa kuviasi.
  Ihanaa joulunodotusta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uusia ravintoloita on tosiaan tullut niin paljon, ettei perässä pysy, toisaalta pari vanhaa ja hyväksi havaittua on lopettanut. Muutenkin tuntuu siltä, että kaupunki, varsinkin satama-alue, kehittyy huimaa vauhtia ja näyttää uudelta joka kerta siellä käydessä. Hyvää joulun odotusta!

   Poista
 2. Tallinnasta löytyy aina jotain uutta nähtävää ja koettavaa. Se on kertakaikkisen upea paikka.
  Ihanaa viikkoa sinulle ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tallinnassa on helppo piipahtaa toisinaan shoppailemassa, toisinaan hemmottelureissulla ja toisinaan ihan vain kaupunkia ihaillen. Oikein mukavaa viikkoa Outi!

   Poista
 3. Tallinnan matka olisi ihana, tuo sisustuskauppa näyttää trendikkäältä.

  Ihanaa joulun odotusta !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Homeart oli tosi kiva paikka. Muutamien sisustuskirjoitustesi ja kuviesi perusteella voisin kuvitella, että siellä olisi sinua kiinnostavia sisustus- ja koriste-esineitä. Kannattaa piipahtaa, kun käyt Tallinnassa. Oikein hyvää joulun odotusta!

   Poista
 4. Tallinna on aina kiva ja siellä on jotain uutta Tänäänkin olin siellä, mutta työmatkalla ja tiiviisti työn parissa kymmenen tuntia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaupunki muuttuu ja kehittyy kovaa vauhtia ja tuntuu, että aina on jotain uutta. Työmatkalla kaupunkiin tutustuminen kyllä jää vähiin.

   Poista
 5. Ollaan suuntaamassa tänään Tallinnaan ja lueskelen viime hetken vinkkejä tässä kahvin ohella. Taidamme ajanpuutteen vuoksi pyöriä nyt ihan keskustassa joulutohinaa ja -tunnelmaa ihmettelemässä. Kivoja kuvia olit laittanut tutuilta alueilta!
  Leppoisaa jouluviikkoa sinulle!

  VastaaPoista
 6. Oih, Tallinnassa on aina tunnelmaa, aika kuluu kuin siivillä, eikä koskaan pääse tyhjin käsin palaamaan! Talvitunnelmia en nyt pääse haistelemaan, mutta ehkä kesällä sitten. Täytyy lukea sitten kaikki sinun postauksesi aiheesta, hyviä vinkkejä taas! Ihanaa joulunalusviikkoa!

  VastaaPoista