sunnuntai 3. heinäkuuta 2016

Viikon 26 huiput




Ihanaa! Toimiva nettiyhteys – ainakin hetkellisesti. Tulimme käväisemään Vilppulan satamassa ja käytän tilaisuutta hyväkseni päivittääkseni blogini. Omilla tiluksillamme netti on ollut pausella jo usean päivän ajan. Satunnaisesti olen onnistunut saamaan yhteyden Instaan iPadilla, mutta tietsikan nettiyhteys tökkii niin pahasti, ettei ole ollut toivokaan päästä bloggeriin, blogloviniin tai facebookiin. Luulisi, että olisin parin edelliskesän kokemuksen perusteella tottunut näihin satunnaisiin muutaman päivän nettikatkoksiin, mutta kun ei. Päinvastoin ne ärsyttävät entistä enemmän.

Mutta nyt varsinaiseen blogipäivitykseen ja menneen viikon huippuihin.


Vaikka kesä on näin pitkällä, innostukseni kukka-asetelmien kokoamiseen sinne sun tänne on jatkunut ja tälläkin viikolla istutin ruukkuihin lisää kesäkukkia. Saunan vanha porras sai uuden elämän kukkatelineenä ja kaivonkannelle sijoitin suuren saviruukun erivärisine kukkineen. Jossain vaiheessa loppukesää saatte katsauksen kaikista tämän kesän istuksistani.


Hyttyskarkoitteet pitävät edelleen pintansa viikon suosituimpana ”kosmetiikka”tuotteena. Huh, miten hyttysiä, noita viheliäisiä kiusankappaleita riittääkin viikosta toiseen. Saisivat jo mun puolestani vähentyä.

 
Viikon asuksi esimerkki siitä, miten joskus voikin olla aivan väärin pukeutunut sääolosuhteisiin nähden. Torstaina aamupäivällä lähdimme käymään Virroilla ja ukkoskuuron jälkeen sää oli edelleen pilvisen sateinen. Ilman muuta ajattelin, että harmaa sää merkitsee myös kylmyyttä. Niinpä farkkujen seuraksi valitsin neuleen, jonka päälle lisäsin takin ja kietaisin huivin kaulaan! Autolle kävellessä alitajuntaisesti noteerasin, kuinka lämmitä oli sateesta huolimatta, mutta tietoinen minäni ei asiaan reagoinut. Virroille päästyämme aurinko alkoi pilkahdella ja lämpötila nousi pitkälti päälle 20. Siinä minä sitten vietin kesäpäivää hikipäissäni ”hyvin” pukeutuneena.



Pienimuotoinen kokeilunhaluni villiyrtteihin ja –vihanneksiin sai jatkoa, kun tällä viikolla käytin pariinkin otteeseen maitohorsman kukkia. Ensin lisäsin niitä raejuustolevitteen sekaan ja lopputuloksena oli oikein maukas leivän päällys. Viikonloppuna sekoitin pihvien seuraksi yrttivoita, johon lisäsin maitohorsman kukkien lisäksi ketunleipää. Hyvää oli sekin.




Onko mitään ihanampaa tapaa aloittaa päivä kuin aamu-uinti? Päivä lähtee pirteästi liikkeelle, kun heti herättyään ja ennen aamukahvia käväisee järvessä. Voi, kun olisikin mahdollista aloittaa päivä näin ihanalla tavalla ympäri vuoden.


Nami, nami – kesän ensimmäiset mustikat maisteltu! Metsän reunasta nappasin mukaan muutaman varvun, kun minkäänlaista keräysastiaa ei sattunut olemaan mukana. Laitoin ne maljakkoon kuistille, jossa ne toimittivat jonkin aikaa kukkakimpun virkaa. Päivällisen jälkeen kannoin pöytään koko komeuden, josta sitten napsimme suuhun makoisia marjoja jälkiruuaksi.


Pionissa on tänä vuonna nuppuja enemmän kuin koskaan ja aukeamisen päästyä alkuun ne näyttävät kehittyvän hetkessä. Toissailtana nuput olivat vielä söpöjä palleroita, tänään ne ovat jo selvästi aukeamassa.



Niistä näyttävät pitävän myös muurahaiset, joita parveilee jokaisessa nupussa. Aiheuttavatko ne jotain haittaa kukille ja pitäisikö niitä karkoittaa Tolu-suihkeella tms.? Vai voiko murkkujen antaa olla?

Suloista sunnuntaita!



 





















7 kommenttia:

  1. Upeita nuo sinun kukka-asetelmat <3
    Uintihetki kyllä piristää aina.
    Ihanaa sunnuntaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yksi kesän parhaita juttuja on juuri nuo uinnit. Järvivesi ollut parissakymmenessä, joten mikäs siellä lillutellessa.

      Poista
  2. Mukavia kesätunnelmia :) Pionit <3 Mustikat <3 Kesä <3
    Ihana tuo uintikuva.

    Hyvää uutta viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Metsämansikoitakin päästy maistelemaan, iso osa kesänfiilistä nekin. Kivaa viikkoa!

      Poista
  3. Harmillista tuo nettiyhteytesi pätkiminen, ei ihme että olet ehtinyt puuhastella kaikkea muuta kivaa ;)

    Mukavaa viikkoa sinulle !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Asioilla on puolensa ja puolensa :). Ihanaa, kun tänä iltana netti on taas toiminut normisti ja päässyt lukemaan muiden kuulumisia.

      Poista
  4. Tuo leppiskuva on mahtava, ihailin jo instassa. :) Ihania kuvia muutenkin ja rouva niin tyylikkäänä liikenteessä. Jännä tuo maitohorsma, en ole tiennyt, että sitä voi syödä.

    Yhtä mukavaa uutta viikkoa <3

    VastaaPoista