sunnuntai 17. huhtikuuta 2016

Viikon 15 huiputTerkkuja Pirkanmaalta! Tulimme loppuviikosta ensimmäistä kertaa tänä keväänä maalle ja ihanaa on ollut. Päivät ovat hurahtaneet enemmän tai vähemmän työn touhussa. Laiskottelu takkatulen loimussa kirjoja tai lehtiä lukien on jäänyt toiveajatteluksi enkä ole somessakaan viettänyt aikaa kuin nimeksi. Siitä huolimatta rentoutuminen on ollut kokonaisvaltaista, onhan tämän tyyppinen "työleiri" täydellinen vastakohta kaupunkilaisarjelle. Palataan näihin maalaistunnelmiin kohta, mutta ensin pari kaupunkilaisempaa viikon huippua.

Mitäs tykkäätte mun ns. uusista housuista? Itse olen aivan hurmaantunut niihin, vaikka olen vasta kokeillut niitä pari kertaa ja ihan oikea käyttö odottaa vielä itseään. Reilu viikko sitten kävimme Puuhiksen vanhempien luona ja hänen äitinsä oli viemässä kierrätykseen muutamia vaatteitaan. Olin enemmän kuin iloinen, kun sain kotiin tuomisina retrohousujen lisäksi mm. todella kauniin iltapuvun. Iltapukujuhlia ei ole tiedossa, mutta housuille löytyy ihan varmasti käyttöä jo pikapuolin. Tulette takuuvarmasti näkemään kuvia niistä myöhemmin.
Viikko sitten mainitsemistani kosmetiikkahankinnoista unohdin tyystin kolmen värin meikkisetin ja siveltimet. Väri- tai cc-voiteen lisäksi olen aika laiska arkisin käyttämään edes poskipunaa, vaikka se toisikin kivasti hehkua kasvoille. Niinpä olen tähän saakka skipannut contour-kokeilutkin. Nyt innostuin hankkimaan W7-merkin kolmen värin paletin ja vaikkei se varsinainen contour-setti olekaan, pääsenpä kokeilemaan kasvojen varjostusta ja korostusta edes vähäisessä määrin. Saapas nähdä, innostunko asiasta vai jääkö tuote muutaman käyttökerran jälkeen kaappiin. Hyvä siis kokeilla asiaa tällaisella erittäin edullisella tuotteella.
Parisen viikkoa sitten laitoin itämään krassin ja ruusupavun siemeniä. Järkevämpää olisi ollut odottaa vielä muutama viikko, mutta kun en malttanut. Maalle lähtiessämme kasvit olivat itäneet enkä voinut millään jättää niitä kotiin. Niinpä versot matkasivat lähes 300 km:n päähän. Vielä pari päivää sitten kasvu oli maltillista, mutta ne näyttävät viihtyvän keittiön pöydällä vähän turhankin hyvin. Parissa päivässä pituutta on venähtänyt varsinkin ruusupavuille huikeasti ja uusia lehtiä pukkaa. Tarttis varmaan laittaa ne isompiin ruukkuihin ja kunnon multaan. Seuraavaksi taimet matkaavat takaisin kotiin, ja kunhan vähän vahvistuvat, tuon pari-kolme kutakin vaihtoehtoa taas maalle kesäistuksiin. Pakko on itsekin todeta, että kuulostaa ihan hullun hommalta kuskata köynnöksiä edes takaisin, mutta minkäs teet.


Me olemme viikonlopun aikana laittaneet landella paikkoja kesäkuntoon: siivonneet huushollia (mulla on aina pakonomainen tarve siivota kaikki paikat talven jälkeen puhtaaksi hiirien jäljiltä), roudanneet kesäkalusteet ja keinun pihalle omille paikoilleen ja nostaneet isännänviirinkin salkoon. Talon peruslämmön saattaminen normitasolle on sekin ollut oma projektinsa. Sähkölämmityksestä, tuvan isosta takasta ja leivinuunista sekä parista pienemmästä uunista huolimatta kestää parisen vuorokautta ennen kuin lämpö saadaan talven jälkeen siedettävälle tasolle. Voitte uskoa, että pysyimme vireinä, kun tuloiltana muutaman lämmitystunnin jälkeenkin sisälämpötila oli vasta reilut 14 astetta. Villasukat, fleece-takki ja karvaliivi olivat tarpeen!

 
Kevään tulo on jälleen kerran paljon Etelä-Suomea myöhäisemmässä. Täällä ei ole tietoakaan kukkivista krookuksista tai esiin työntyvistä tulppaaneista. Raparpereissä on sentään pienet alut ja ruohosipulimätäs on  kasvanut jo viiden sentin mittaiseksi. 

Minä nautin vielä pari päivää maalla olosta. Ihanaa viikon alkua teillekin!


4 kommenttia:

 1. Todella tyylikkäät nuo housut.
  Hyvää mökkilomaa ja kivaa viikkoa muutenkin ♡

  VastaaPoista
 2. Itse pääsin tutustumaan tällä viikolla Maybellinen countour-settiin. Sekin oli mielenkiintoinen.

  VastaaPoista
 3. Ihanat housut ja sopivat todella hyvin noiden kenkien kanssa! Ah, kunnon työleiri vähän arktisissa olosuhteissa on ihan parasta viikonloppurentoutusta :) Siinä asioiden tärkeysjärjestys ja mittasuhteet kalibroituvat hyvin kohdalleen.

  VastaaPoista
 4. Tosi kivat kevyen näköiset housut, joissa on kuitenkin särmää. :)

  VastaaPoista