sunnuntai 1. maaliskuuta 2015

Otoksia viikon varrelta

Niin ovat talvikuukaudet takana ja kalenterin mukaan kevät alkanut. On aivan ihanaa, kun viikossa onkin tapahtunut aikamoinen harppaus kevättä kohti lumien sulamisen myötä. 
Ohessa jälleen otoksia viikon varrelta.

Viikon ex tempore -ostos oli valkoinen RLL:n laukku, joka tarttui eilen mukaani. Toivelistalla on kylläkin uusi tummanruskea laukku, johon mahtuu vähän enemmän tavaraa sekä pieni vaalea kesälaukuksi. Mulla ei ollut kuitenkaan pienintäkään aikomusta hankkia kumpaakaan nyt, vaan sitten joskus. Eilen piipahdin käsityömessujen jälkeen Stockmannilla ja kuinkas muuten, löysin itseni laukkuosastolta. Halvennuksessa oli valkoinen laukku, jonka hintalapussa ei kuitenkaan mainittu, mitä laukku maksoi. Asia jäi kuitenkin takaraivoon kolkuttamaan ja palasin laukkuosastolle kysyäkseni ale-hintaa. En ollut uskoa korviani, kun myyjä ilmoitti hinnan: se ei ollut edes kahtakymmentä prosenttia normaalihinnasta. Enhän voinut jättää laukkua kauppaan, niin uskomattoman edullinen se oli. Nyt on sitten uusi kiva laukku odottamassa kesää.



Ja kun ostoksista on puhetta, täytyy vielä kertoa toinenkin Pakko ottaa kun halvalla saa -juttu. Tämän viikon parhain Hyvä ostos -muistelu liittyy karvaliiviin ja -hattuun, joiden edulliset hankintahinnat palautuivat mieleen pari päivää sitten, kun siirsin varusteet yläkaappiin. 
Karvaliivejä olen ihastellut kaupoissa useaan otteeseen talven aikana. Mieli on tehnyt liiviä, joka sopisi takin päälle (tuunaamani liivin hiha-aukot ovat sen verran kapeat, ettei liivi mahdu takin päälle). Helmikuussa satuin sitten bongaamaan kirpputorilla uuden oloisen liivin, joka maksoi vain muutaman euron, joten mukaanhan se oli otettava. 
Karvahattu puolestaan on löytö Ison Omenan Indiskasta, jossa oli metrotöiden vuoksi loppuunmyynti. Parinkympin lähtöhintaa oli jo alennettu kertaalleen ja kun siitäkin tuli vielä 80%:n lisäale, maksoi hattu 1,50€. Enpä ole aikaisemmin tuohon hintaan hattua ostanut!



Viikon aikana on ollut muutama kiva tapahtuma, joista yksi oli keskiviikon wine tasting Decanterissa sekä eilinen käynti Kädentaitomessuilla. Tykkään tosi paljon kierrellä ihastelemassa näytteilleasettajien upeita aikaansaannoksia ja aina mukaan tarttuu jotain kivaa. Tällä kertaa ostokset tosin jäivät minimiin, sillä ihan kaikkea, jota olin suunnitellut ostavani, en sitten saanutkaan. Joitakin korun osia, muutama helminauha sekä uusi kirja sen sijaan löytyivät.



Koruihin liittyy myös viikon aikaansaannos. Olen tosi tyytyväinen, kun olen saanut viimeisteltyä muutamia koruja, jotka ovat olleet puolivalmiina pitkään.
Viime kesänä tein pisaran mallisiin helmiin "kehykset" ja nyt riitti vain ketjun valmistaminen sekä helmien kiinnitys siihen.


 
Mustasta isohkosta onyx-kivestä tein riipuksen laittamalla sen hopeakehikon sisään. Mulla on toinen samanlainen kivi, joka toimii riipuksena sellaisenaan, tähän halusin jotain ekstraa kiven lisäksi.



Viikon ruokakokeilun tai oikeammin lisukekokeilun tein eilen. Pihvien ja salaatin seuraksi kaipasin jotain muuta kuin perunaa ja päädyin ruusukaali-pekonipaistokseen, jota en ollut aiemmin kokeillut. Paistoksesta tuli oikein hyvää. Kerma sekä pekoni pehmentävät ruusukaalin voimakasta makua, joten paistos maistuu varmasti niillekin, jotka yleensä eivät kaalista piittaa.
Laitan ohjeet toiseen blogiini pikapuolin. EDIT: ohje löytyy tästä linkistä.



Herneenversot ovat kasvaneet jo 15 senttisiksi ja nyt niistä alkaakin saada makua salaattiin.

Hyvää alkanutta kevätkuukautta!




14 kommenttia:

  1. Aivan mieletön laukku, mikä löytö <3 Ihania ovat korutkin ja versot. <3

    Ihanaa iltaa. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laukku oli yllärilöytö, ihan älyttömän halpa ja kivan näköinen. Kivaa sunnuntain jatkoa myös sinulle!

      Poista
  2. Ihana on laukku ja tuo koru, jossa on valkoiset helmet keskellä... Tuo paistos kuulostaa hyvältä. Pakko varmaan jossain vaihessa kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hopea ja valkoiset helmet (ja vielä pisaran malliset) on ihan mun suosikkiyhdistelmiä. Paistos on kokeilemisen arvoinen.

      Poista
  3. Hieno löytö tuo laukku - tuollaiselle laukulle kyllä tulee käyttöä!
    Ja samoin liivi ja hattu - hyviä ostoksia!
    Eikä voi kuin ihastellen ihmetellä noita sinun korujasi - kyllä olet taitava - molemmat ovat niin kauniita!
    Iloa ja valoa sinulle maaliskuulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Lady, korujen tekeminen ja niiden mallien ideointi on rakas harrastus, johon mulla on intohimo. Käsillä tekeminen on vain niin rentouttavaa. Olen itsekin iloinen, että satuin löytämään laukun. Mutta etsimättä niitä parhaita löytöjä taitaa tehdäkin. Keväistä maaliskuuta!

      Poista
  4. Kaunis laukku ja varmasti tulee käyttöä kesällä. Muutkin löydöt aivan upeita ja erityisesti ihastelin noita koruja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse asiassa kunnon valkoista laukkua mulla ei olekaan ollut, mutta silti tulihan ostos vähän puun takaa....

      Poista
  5. Mikä löytö tuo laukku !!! ja nuo sinun korut ovat aivan ihania <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuulanneli! Laukku oli kirjaimellisesti löytö, jota ei voinut jättää hyödyntämättä.

      Poista
  6. Hyvä löytö, silloin se pitää ottaa, kun kohalle sattuu:) Korutkin ovat kauniita, varsinkin tuo kehyskoru.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kehyskoruun olen itsekin nyt oikein tyytyväinen, sillä siinä yhdistyy moni lempiasia: hopea ja helmi, joka on kaiken lisäksi pisaran mallinen. Jonkin sortin korvikset täytyy vielä tehdä kaulakoruun sopivaksi.

      Poista
  7. Laukku on kyllä upea löytö♥ Korusi ovat niin kauniita, sulla on taito hyppysissä !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anneaulikki, harjoittelemalla oppii näpertämään. Laukku oli tosiaan aikamoinen löytö. Joskus onnistaa.

      Poista