tiistai 18. helmikuuta 2014

Ikean käynti

Nuorimmaiseni haluaa hieman uudistaa omaa kotiaan ja hän pyysi minut eilen seurakseen Ikeaan. Hänellä oli hakusessa mm. jalkalamppu, verhot sekä naulakko.
Minulla ei varsinaisesti ollut mitään tarpeita sisustushankinnoille. Korkeintaan kaipasin ideoita, mikä olisi kevään tehosteväri olohuoneessamme. Minulla on tapana 3-4 kertaa vuodessa uusia väritystä vaihtamalla torkkupeittojen, muutaman koristetyynyn sekä pikkuesineen väriä. Syksyn värimme oli liila (ei sentään Pantenen valitsema vuoden väri Radiant Orchid) ja koska väri tuntui mukavalta, vaihdoin sen uudelleen joulun punaisen jälkeen. Nyt kevään koittaessa tahtoisin vaalempia sävyjä.
Asuksi ostoksille valitsin puuvillaisen poolon, jonka pilkut ovat jotain muuta mitä ensi silmäyksellä olettaisi. Puserossa on lyhyet hihat, joten sen päälle halusin paksun neuletakin. Jalkaan farkut ja mukavat matalat saappaat.
Lähikuvasta huomaa, että puseron pilkut ovatkin oikeasti pikkuisia sydämiä. Korut olivat saman teeman mukaiset: korviksissa kaksi sydäntä ristikkäin, joiden keskellä pieni helmi ja myös kaulakorun sydänriipuksessa on sisällä makeanveden helmi.

Kierroksen aikana sain ajatuksen vaaleanpunaisesta tehosteväristä. Ikeassa sitä kuitenkin näkyi toistaiseksi vain parissa kasvien suojaruukussa ja yhden kaitaliinan raidoissa. Esim. koristetyynyjä tai torkkupeittoja ei vaaleanpunaisena ollut.

Tyttäreni löysi tarvitsemansa tuotteet ja lopuksi hän halusi myös pari pientä viherkasvia. Minusta tämä sykerökasvi on hauskannäköinen ja yritin ehdottaa sitä hankittavaksi. Se ei kuitenkaan kelvannut, on kuulemma keski-ikäisten kasvi ("sun kuuluuki tykätä siitä"). Onnenbambu hylättiin samasta syystä.


Ostoskärryihin kelpasivat sen sijaan nämä. Enpä ole koskaan tullut ajatelleeksi tai kuullut, että kasvitkin jaotellaan eri ikäisille kuuluviksi. Tulipa taas opittua jotain uutta - lifelong learning!


Onko kasvien "ikäjaottelu" teille tuttua?

5 kommenttia:

 1. Kiva kokonaisuus ja mitkä ihanat saappaat! Ihastuin niihin aivan kokonaan!

  VastaaPoista
 2. Kiitos, ne ovat hyvät jalassa, kun on vähän korkoa, muttei liikaa.

  VastaaPoista
 3. Olen ajatellut kukkivien ruukkujasvien, esim. begonia tulilatva ja tohvelikukka, kuuluvan iäkkäämpien naisten kukkasiksi, mutta viherkasveista en niin ole ajatellut.

  VastaaPoista
 4. Sydänkuosi on ihana. Aika usein ne ovat retrotyyliin punapohjaisia, mutta tällainen mustapohjainen sopisi minulle paremmin :)

  VastaaPoista