maanantai 16. joulukuuta 2013

Itse neulottua: pipo, säärystimet ja kaulaliina

Lumi tuli ja lumi meni, mutta oli kiva edes päiväkävelyn ajan kuvitella, että talvi on tullut vihdoinkin. 

Talven ns. tulosta intoutuneena vetäisin ylleni sunnuntain kävelylle uuden, muutama viikko sitten hankkimani takin.Pipo, kaulaliina ja säärystimet olivat nekin ensi kertaa päällä, sillä
olen neulonut asusteet itse ja sain kaulaliinan valmiiksi vasta pari päivää sitten. Viime vuodesta alkaen olen opetellut neulomista. Todellakin opetellut, sillä viimeksi olen käyttänyt puikkoja kouluaikana ja silloinkin tehnyt vain pakolliset lapaset ja kaulaliinan. Viime talvena kudoin lukuisan määrän peruspipoja ja kaulureita. Tänä syksynä opettelin mm. villasukan kantapään teon (ja kudoin elämäni ensimmäiset villasukat!) ja sik-sak-neuleen, jota käytin näissä asusteissa.

Ensin neuloin pipon ja kun se onnistui suht hyvin, kudoin säärystimet.
Sen jälkeen pipon seuraksi oli tietysti neulottava kaulaliina. Siinä on kylläkin suurin osa kudottu yksiväriseksi ja kuviota on vain liinan molemmissa päissä. Eipä se haittaa, kun liinaa pitää kokonaan kiedottuna kaulan ympärille.Lehdessä oli ohje myös kynsikkäisiin. Aluksi en oikein  innostunut niistä, mutta aloitinpa sittenkin niiden neulomisen eilisiltana tv:tä katsellessa. 

Mikäli haluat nähdä kuvia neulomuksista tarkemmin, käy vilkaisemassa kuvia Lifestyle and Meal -blogissani täällä klik.

Mukavaa alkuviikkoa!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti