keskiviikko 9. joulukuuta 2020

Burgundia pitkästä aikaa

Meillä itsenäisyyspäivä sujui erittäin rauhaisissa merkeissä kotoillen. Ei ollut juhlia, kyläilyjä ystävien luona tai vierailijoita. Sen verran päätimme kuitenkin juhlistaa kotimaan syntymäpäivää, että panostimme päivälliseen hippuisen normaalia enemmän. Pääruoaksi valmistin vorschmackia, joka sai hautua reilut neljä tuntia suussa sulavaksi. Lähipäivinä laitan tänne ohjeen, jolla tein sen.

Sunnuntain vieton ihanuutta lisäsi vielä se, että maanantaina oli edessä vapaapäivä. Plussatunteja on parissa kuukaudessa kertynyt yli työviikon verran, joten nyt oli hyvä hetki "kuluttaa" niitä ylimääräisen vapaan merkeissä. Kuin tilauksesta maanantaina oli kerrassaan mahtava sää, joka houkutti pitkälle kävelylenkille. Kierros Seurasaaren ympäri teki hyvää niin fyysisesti kuin psyykkisestikin, sillä ulkoilu on jäänyt parin viime viikon aikana turhan vähäiseksi.Ja sitten asukuviin. 
Viininpunainen on väri, jota yleensä käytän syksyisin muodossa jos toisessa erittäin paljon. Etätyöskentely - sekin suurelta osin maalta käsin - on vaikuttanut siihen, että tänä syksynä voi laskea yhden käden sormilla ne kerrat, kun ylläni on ollut jotain burgundia. Maalla minulla on "landevaatteet", joiden joukossa ei taida olla mitään viininpunaista. Kotona ollessa olen enimmäkseen valinnut ylleni harmaan ja mustan ohella ruskean tai beigen sävyjä, kuten viime kertaisissa asukuvissa näkyikin.
Tammikuussa, aikaa ennen koronaa, ehdin käväistä jo perinteeksi muodostuneella alennusmyyntireissulla Tallinnassa ystävättäreni kanssa. Tein aika kivoja ale-löytöjä, joista yksi oli viininpunainen bleiseri. Olin sellaista kaivannut jo jonkin aikaa, joten oli mukava sattuma, kun mieluisa löytyi etsimättä.

Minulle jakut ovat vaatekaapin peruspilareita, joita käytän usein ja lemppareita niistä monen vuoden ajan. Tänä syksynä siivosin kaapista kiertoon vielä viime vuonna asukuvissakin esiintyneitä bleisereitä, joista jotkut olen hankkinut 10-15 vuotta sitten. Klassiset perusjakut kestävät muodin muutokset vuodesta toiseen. 
Hyvää loppuviikkoa!


2 kommenttia: