keskiviikko 20. helmikuuta 2019

Päivän asu ja työpukeutumismuisteluReilun parinkympin ikäisenä opiskeluiden jälkeen ensimmäinen ihka oikea työpaikkani oli eräässä ministeriössä. Toimistoamme johti patriarkaalisin ottein herra Teollisuusneuvos, joka todellakin oli teollisuusneuvos isolla T:llä: leppoisan mukava, mutta kunnioitusta herättävä vanhan ajan johtaja, jolla oli vankat mielipiteet. Yksi hänen järkkymättömistä näkemyksistään oli, että naiset eivät käytä töissä housuja. Piste. Mitäpä minä olin vastaanväittämään ja mukisematta (ainakaan ääneen) pukeuduin kiltisti hameeseen. Ennen eläkkeelle jäämistään herra Teollisuusneuvos oli kuitenkin useaan otteeseen pois ja sen verran kapinahenkeä minussa oli, että käytin tilaisuutta hyväkseni ja käytin niinä päivinä pitkiä housuja. Hyvin usein hän saattoi pelmahtaa toimistoon kesken vuosi- tai sairaslomansa. Hän ei kertaakaan huomauttanut housuasuistani, mutta silti tunsin itseni kuin pahanteosta yllätetyksi.


Sittemmin siirryin yksityisen työnantajan palvelukseen, jossa pukeutumiskoodi oli paljon vapaampaa. Tuon ensimmäisen työpaikkani puolentoista vuoden ajanjakso on kuitenkin vaikuttanut työpukeutumiseen näihin päiviin saakka. Suurinta osaa vaatteistani käytän toki sekä töissä että vapaa-ajalla, mutta on myös jokunen ns. työvaate sekä toisaalta tosi rentoja vaatteita, joihin ei tulisi mieleenkään pukeutua töihin lähtiessä. Yksi tämän hetken lemppariasuistani on konjakin värisen hameen ja mustan yläosan yhdistelmä, jota tykkään käyttää niin toimistossa kuin vapaallakin. Leveähelmainen hame on aika ohut ja sopii oikeastaan paremmin käytettäväksi lämpimämmillä säillä. Paksut sukkahousut ja neule tai poolo päivittävät sen kuitenkin mitä mainioimmaksi talviasun osaksi.
Ihanaa loppuviikkoa!7 kommenttia:

 1. Olipa hauska nostalginen muistelo ja ennen johtajat olivat kyllä sellaisia, noh johtajia, joita kohtaan oli pelonsekainen kunnioitus.

  Ihana asu Belladonna. Aurinkoista viikon jatkoa sinne. <3

  VastaaPoista
 2. Mä olin nuorena tyttönä pankissa töissä, tosin en asiakaspalvelussa, vaan back officessa, ja pankkityössä oli ainakin vielä 80-luvulla tarkkaa miten pukeutui. Ei puhettakaan ainakaan mistään farkuista, herranjestas sentään!
  Kiva asukokonaisuus jälleen kerran!

  VastaaPoista
 3. Vanhanajan johtaja :) Ihanaa tuo sinun kapinointikin oli!
  Tykkään kovasti konjakin väristä, se pehmentää mukavasti mustaa väriä.
  Kaunista loppuviikkoa sinulle <3

  VastaaPoista
 4. Kaunis asu!Huh..onneksi tuossa johtamisessakin on menty parempaan suuntaan. Ihanaa kylläkin tuo sinun kapinointisi😊Mukavaa viikonloppua

  VastaaPoista
 5. Voi noita muistoja :) Olen itse sattunut olemaan pukeutumiskoodin suhteen hyvin vapaamielisissä paikoissa töissä, molemmissa piti olla siististi ns toimistoasussa ja sehän on valtavan laaja käsite. Farkut hyväksyttiin ja kaikki osasivat asustaa ne tyylikkäästi ja toimistokelpoisesti. Paljonhan on kiinni myös kengistä, hiuksista jne joten niistäkin saa tyylikkään.
  Konjakinvärinen hame on upean värinen yhdistettynä mustaan! Ja kodissasi natsaa kaikki muukin, taulua myöten, samaan värimaailmaan. Kaunista!

  Mukavaa maanantaita!

  VastaaPoista
 6. Kaunis asu sinulla! Musta ja konjakki on ihana väripari. Onneksi nykyään töihin saa pukeutua rennosti. Muistan kun menin töihin Keskon viestintään vuonna 1999, niin kaikki pukeutuivat jakkupukuun ja silkkihuiviin kuin lentoemännät konsanaan :)

  VastaaPoista
 7. Mikä ihana muisto ja ihanaa kapinointia. Ja ihana asu! Tosi kiva yhdistelmä.

  VastaaPoista