maanantai 3. heinäkuuta 2017

Viikon 26 huiput

Tänään tulimme maalta kotiin, viikon huiput sen sijaan vielä maalaistunnelmissa.

Jylhimmät maisemat ja maukkaimmat pullakahvit koimme perjantaina, jolloin kävimme Virroilla kantatie 66 varrella sijaitsevilla Torisevan rotkojärvillä. Järvet ovat kuuluisia jylhistä äkkijyrkistä rannoistaan sekä syvyydestään. Upeissa maisemissa oli kiva nauttia pullakahvit viihtyisässä Torisevan Kahvimajassa, joka on perustettu jo vuonna 1936 Lotta Svärd -järjestön toimesta.


Pakastimessa on edelleen paljon viime kesän marjoja, ja nyt yritän keksiä niille uusia käyttökohteita.
Tällä kertaa vuorossa oli mustikkakukko, jonka leivoin ensimmäistä kertaa elämässäni. Maku oli erinomainen, vaikka ulkonäkö ei oikeanlainen ollutkaan. Harjoittelu tekisi mestarin.


Loppuviikosta alkoivat ensimmäiset kukat avautua niin juhannus- kuin kurtturuusupensaissakin. Yhdellä aurinkoisella seinustalla muutama oksa oli täpötäynnä ihania valkoisia ruusuja, muualla lukuisten nuppujen seassa oli avautunut vasta jokunen yksittäinen kukka. En ole koskaan aiemmin nähnyt juhannusruusupensaissamme noin paljon ruusuja.
Tavallista enemmän tuntui kukkivan myös niityt, jotka olivat täynnä valkoisia koiranputkia ja liilan värisiä kurjenpolvia. Niitä oli kiva kerätä myös maljakkoihin.Rantamökin pihalla kukinnan aloitti myös alppiruusupensas. Ihmeellistä kyllä, se on viihtynyt jo 25 vuoden ajan rannan tuntumassa, vaikka kasvupaikka on aivan päinvastainen, mitä pitäisi. Sinänsä hassua, mutta rannassa kukkivat keskikesän kukkien lisäksi myös kielot sekä pari valkoista narsissia. Mistähän nuo narsissit ovat tontille eksyneet, itse en ole koskaan istuttanut niitä enkä ole niitä aiemmin nähnyt.Viikon löytö olivat vanhat, pahviset matkalaukut, jotka bongasin aitasta. Aika huonossa kunnossa ne ovat, mutta ehkäpä saan ne jonkinmoiseen kuntoon jos ei muuten, niin valkoisella maalilla. Mieluummin tosin kunnostaisin ne mahdollisimman alkuperäisen oloisiksi. Isomman jo pesin ja rapsuttelin sisältä pois paperisen vuorauksen. Kapsäkkien tuunaus jatkuu seuraavan käynnin yhteydessä, kun vien kotoa lisää tarvikkeita.


Eräänä iltana, kun kävelin rannalta päätalolle, kohtasin söpön pienen pienen keltasirkun? poikasen. Tuntui, että se ei niinkään pelännyt minua vaan oli enemminkin hädissään, kun ei päässyt tieltä lentoon. Sen sirkutus oli liikuttavaa kuultava.

Hyvää heinäkuun alkua!4 kommenttia:

 1. Ruusut ovat tehneet tänä kesänä joka paikassa enemmän kukkia kuin vuosiin. Täälläkin ihastelin naapurin ruusuja, jotka ihan roikkuivat kukkien painosta.
  Ihanaa viikkoa sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katselin tänään juuri naapurustossa kukkivia muitakin pensaita ja kaikki näyttivät olevan täynnä kukkia. Ihmeellinen kukkakesä!

   Poista
 2. Minun alppiruusuni ei tänä vuonna kukkinut kuin muutaman kukan, mistähän sekin johtuu. Mustikkakukko on yksi monista lempiherkuistani. Taidanpa minäkin tehdä kukon, kun pakkasessa on vielä mustikoita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli alppiruusun kohdalla sama tilanne vuosi sitten. Pitävätköhän ne joskus välivuoden kukinnassa? Nytkin osassa oksia oli kukat, osa näytti kasvattavan vain uutta vartta. Minunkin täytyy ainakin kerran vielä treenata mustikkakukkoa pakastemarjoilla ennen kuin tuoreita marjoja on käytettävissä.

   Poista