maanantai 5. joulukuuta 2016

Viikon 48 huiput

Viime viikkoon mahtui jouluvalmisteluita, piipahdus Tallinnassa, kampaajalla käynti, vapaaehtoistyötä, kirppishankintoja ja pikkuista herkutteluakin.

Koti alkaa olla valmis jouluun, edellisviikkona aloittamani koristelu jatkui vielä viime viikolla, kun sain jouluvalot paikoilleen: perinteiset kyntteliköt olohuoneen ja kirjaston ikkunoihin, jouluoksan koristeineen leijumaan ikkunan eteen, lumihiutale työhuoneen ikkunaan sekä valot lyhdyn sisään kynttilän korvikkeeksi.

Joulukuun aikana käymme parikin kertaa Tallinnassa ja niistä ensimmäisen reissun teimme viime tiistaina. Maissaoloaikaa oli tällä kertaa aika vähän, joten jätin suosiolla mm. joulumarkkinat, käsityökorttelit ja muut jouluihanuudet käymättä. Niihin ehdin tutustua paremmalla ajalla ensi viikolla, jolloin meillä on aikaa viettää maissa useampi tunti. Nyt tein muutamaan kauppaan täsmäiskun, jonka jälkeen kävimme rauhassa syömässä.Mulla on muutama kaveri, jotka ovat keskittäneet kaikki alusvaatehankintansa Tallinnaan ja minäkin tykkään välillä hankkia paikallisista myymälöistä jotain kivaa. Nyt mukaan lähti mustasinisiä hepeniä, joista en sattuneesta syystä tule esittelemään asukuvia :), mutta tässä hieman maistiaisia.


Viikon piristävimpiä hetkiä oli jälleen kerran kampaajalla käynti. Miten uusi kampaus voikin virkistää olemusta niin kovin. Sivuhiukset olivat päässeet venähtämään ja nyt päädyimme lyhentämään niitä reilusti. Tuntuupa pää taas kevyeltä, kun muuten lyhyen mallin hiukset eivät roiku korvien päällä tai niitä ei tarvitse "kiinnittää" korvan taakse lakan avulla.Käytän mielelläni valmistamiini nahkakoruihin kierrätysnahkaa, jota hankin kirppiksiltä ja mm. Espoon Nihtisillan kierrätyskeskuksesta. Eräänä päivänä kävin taas Nihtisillassa hankintakäynnillä ja nahkapalojen lisäksi löysin muutakin kivaa.
Olin juuri ostanut kotiin hyasintteja, jotka odottivat vielä sopivia istutus- tai suojaruukkuja. Lasinen pikkukulho oli kuin tehty yksittäiselle kukalle, maksoi pari euroa. Kolmen hyasintin rykelmälle puolestaan löysin kauniin peltisen suojaruukun, hinta 0 euroa!!! Kierrätyskeskuksessa on nimittäin huone, josta tavaraa, pääasiassa vaatteita, kirjoja, mappeja ym., voi ottaa maksutta. Sieltä löytyi myös mielestäni aivan ihastuttava pieni tarjoiluastia. Hopeinen "kehys" oli ilman varsinaista maljaa, johon tarjottavat voi laitttaa. Multa löytyy kuitenkin eri kokoisia lasisia kulhoja, joista löytyikin oikean kokoinen tähän tarkoitukseen. 


Launtaina, kansainvälisenä hyväntekeväisyyspäivänä, vietin muutaman tunnin vapaaehtoistyössä Narinkkatorilla myyden arpoja. Tulipa hyvä mieli, kun omalla vaatimattomalla panoksellani pystyin osaltani edesauttamaan 5 miljoonan tavoitepotin kerryttämistä Suomen nuorten hyväksi.Lopuksi vielä viikon herkku. Jouluun ja joulunalusaikaan kuuluu tietysti joulutortut. Normikokoisena ne ovat kuitenkin mielestäni aivan liian suuria, sillä lehtitaikinaa on mun makuun niissä liikaa. Nyt olenkin innostunut minitortuista eli pienistä suupalaversioista. Perinteisen tähtimallin lisäksi innostuin kokeilemaan piparimuotilla tehtyjä leivonnaisia. Näitä on kiva napsia glögin kanssa.Hyvää itsenäisyyspäivän aattoa!

4 kommenttia:

 1. Kylläpä näyttää hyvältä sun uudistetut hiukset.
  Ihanaa viikkoa <3

  VastaaPoista
 2. Ihana uusi look! Mikään ei piristä naista niin kuin kampaajalla käynti! Onnistunut shoppailureissu tulee kyllä hyvänä kakkosena :) :)

  Iloista joulun odotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Teija. Uusi "pää" on aina niin piristävää. Oikein ihanaa viikkoa!

   Poista