tiistai 27. joulukuuta 2016

Viikon 51 huiput joulutunnelmissa

Niin on taas yksi joulu takana ja meillä se sujui leppoisissa ja perinteisissä tunnelmissa kotioloissa. Tässä tunnelmia meidän joulustamme.Joulua edeltävät päivät olivat työn täyteisiä, mutta siitä huolimatta olen oikein tyytyväinen itseeni. Olen vihdoinkin oppinut olemaan stressaamatta jouluvalmisteluiden suhteen ja osaan ottaa asiat rennommin kuin vielä jokunen vuosi sitten. Vaikka muutaman joululahjan hankkiminen jäi viime tippaan ja lahjat sain paketoitua vasta aatonaattona yhdentoista maissa illalla, en ottanut paineita. Joulusiivoukseksikin riitti tavanomainen viikkosiivous; en ole koskaan ymmärtänyt, miksi kaapit tulisi järjestellä tai ikkunat pestä jouluksi, tekemistä kun on yleensä ihan riittävästi ilman ylimääräisiä touhotustakin. Joulun tunnelmaa hain sen sijaan lisäämällä vielä muutamia koristeita ja muokkaamalla aiemmin tehtyjä asetelmia.Yleensä tuomme kuusen sisälle aatonaattona, tänä vuonna koristelemme sen jo päivää aiemmin. Valkoisten ja hopeisten koristeiden joukkoon ripustin muutaman punaisen puusydämen.
Aatto alkoi perinteisesti riisipuurolla ja joulusaunalla sekä tietysti katselemalla joulurauhan julistuksen. Niiden jälkeen aloitin pöydänkattamisen ja päivällisvalmistelut. Myös ruokien suhteen otin iisimmin ja tänä vuonna tein itse ainoastaan bataattilaatikon, muuten tyydyin valmislaatikoihin. En leiponut kuivakakkuja tai pullaa, eikä kukaan niitä kaivannutkaan. Suolaista ja makeaa riitti silti ähkyksi asti.

Juhlapöydän ääreen kokoonnuimme illalla kahdeksan hengen voimin. Hieman oli haikea olo, kun ensimmäistä kertaa toinen tyttäristäni vietti joulun muualla. Yksi niitä asioita, joihin on vain totuttava.


Olen näköjään ollut kuluvana vuonna oikein kiltti, sillä lahjoja sain yllin kyllin. Tyttäret ja äiti muistivat jälleen kerran jokavuotisen toiveeni ja sain heiltä kirjalahjoja. Muiden ihanuuksien lisäksi paketeista löytyi myös toivomani pieni kannu teen haudutukseen ja uusi muumimuki. Nämä otin käyttöön heti joulupäivänä.Joulupäivän vietimme kahden kesken ja päivä kului kävelylenkin jälkeen laiskotellen ja lukien. Jouluruuat maistuivat ihan yhtä hyviltä, kuin edellisenäkin päivänä.


Mukavan ja rauhallisen joulun jälkeen ajatukset alkavatkin olla jo uudessa vuodessa.
Hyvää välipäiväviikkoa!6 kommenttia:

 1. Kauniita joulun tunnelmia!
  Hyvää loppuvuotta, Belladonna <3

  VastaaPoista
 2. Mukavalta kuulostaa teidänkin joulu.
  Ihanaa vuoden viimeistä viikkoa sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joulu oli oikein mukava ja lämminhenkinen. Mukavaa vuoden viimeistä viikkoa Outi!

   Poista
 3. Niin kaunis kattaus ja ihania joulutunnelmia. <3 Tuo Esi-isä muki on ehdottomasti himotuslistalla. Sydämellistä loppuvuotta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensimmäinen kattaus näytti vielä kuvausvaiheessa vähän pliisulta, väriä tuli kyllä pöytään lisää myöhemmin. Esi-isä muki oli oikein ihana yllätys nuorimmaiseltani. Ihanaa loppuvuotta!

   Poista