maanantai 26. syyskuuta 2016

Viikon 38 huiputSyksy alkaa näkyä myös meillä kotona. Yleensä vaihdan olohuoneen tehostevärin 3-4 kuukauden välein. Jossain vaiheessa kevättä vaihdoin vaalean yleisvärityksen kumppaniksi turkoosin, johon sitten jämähdin monen kuukauden ajaksi. Viime viikolla sain aikaiseksi aloittaa kodin yleisilmeen päivittämisen syksyiseksi. Harkitsemani sinisen ja mustan sijaan päädyin lopulta maanläheiseen ruskeaan, jota meillä ei olekaan ollut pitkään aikaan.


Suurin osa parvekkeen kesäkukista jatkaa edelleen kukoistamista, joten ne saavatkin olla vielä jonkin aikaa ruukuissaan. Syysistutushinkua lievittämään hankin kuitenkin kesäkukkien joukkoon muutaman callunan sekä koristekaalin, joista nyt tykkään erityisesti. Espoon kodissa laitoin niitä muutaman kerran syysistuksiin, mutta ne hävisivät nopeasti nälkäisiin suihin, kun rusakot ja citykanit viettivät herkutteluhetkiä.Toinen viikko 5:2 ruokavaliota on takana ja se on sujunut odotettua helpommin. Paino on tippunut parisen kiloa, niin kuin aina jonkun sortin dieetin tai laihdutuskuurin alussa käy. Mutta ennen kaikkea olotila on jo nyt huomattavasti parempi kuin aiemmin: epämääräiset vatsavaivat, närästys ja ähkyolo ovat vähentyneet merkittävästi. Juuri niitä asioita, joita olen ruokavalion muutoksella hakenutkin.
Mulla ei ole vielä kokemusta ja näppituntumaa nauttimieni ruokien tai ruoka-aineiden kaloreista, joten kaikki täytyy punnita tarkkaan. Niinpä olen toistaiseksi mennyt sieltä, mistä aita on matalin ja syönyt sitä, minkä kalorit ovat helposti laskettavissa tai saatavilla: vähäkalorinen eineskeitto on maistunut kummasti, kun lisäsin siihen yrttejä ja kokeilin myös maustamatonta mifua kasvisten ja tonnikalan kanssa. Suosikkivälipalani eli raejuusto-avokadoyhdistelmän olen vaihtanut paastopäivinä raejuusto-tomaatti-kurkkukombinaatioon. Lisämakua tuo vaikkapa persilja, ruohosipuli tai joskus siivu kinkkua. Tällä nälkä on pysynyt hyvin aisoissa ja päivittäiset kalorit tavoitetason puitteissa. Seuraava steppi onkin se, että alan kokkailla paastopäivän ruuat itse.
Ihanaa syyskuun viimeistä viikkoa!4 kommenttia:

 1. Hyviltä kuulostaa sun 5:2 ruoat.
  Oikein ihanaa tiistai-iltaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvältä on tuntunut tähän saakka, vaikka kokemus on vielä kovin suppeaa. Laitan taas jossain vaiheessa kokemuksia ja fiiliksiä

   Poista
 2. Tsemppiä 5:2 koitokseen! Itsekin olisi pakko jotain parannusta elintapoihin saada - se ähky ja vatsavaivat kun ovat vieraana täälläkin. Minulla se hyvän olon hakeminen lähtee valitettavasti siitä, että pitäisi jättää viljat pois - ja ruisleipäfanille se on kauhistuksen paikka;)
  Hyvää syyskuun loppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leipä on yksi niistä vaikeista luopumisista, mutta yksi päivä sujuu aina, kun tietää, että seuraavana voi sitä taas syödä.

   Poista