sunnuntai 27. joulukuuta 2015

Viikon 52 huiput


Viikon huipuissa tällä kertaa kooste joulutunnelmistamme.
Meillä joulupyhät sujuivat kotona hyvin rauhallisissa merkeissä yhdessäolosta ja tunnelmasta nauttien. Facebookissa ja instassa käväisin muutaman kerran, mutta muuten vietin some-lomaa. Sen sijaan olen rentoutunut mm. pelaamalla jälkikasvumme kanssa joululahjaksi saamaani lautapeliä, lukemalla, leffoja katsomalla, saunomalla ja herkuttelemalla.


 


Joulupöydän herkkuja nautimme välillä kahden kesken, kun taas joulupäivänä kokoonnuimme pöydän ääreen yhdeksän henkilön voimin. Perinteisten jouluherkkujen lisäksi tarjolla oli pari uutuutta:
Jouluchutneyn tekoa kokeilin ensimmäistä kertaa. Mm. taateleista, viikunoista ja aprikooseista tehty hilloke onnistui aika hyvin. Kinkun lisukkena en sitä testannut, mutta brien kanssa se maistui oikein maukkaalta.
Toinen kokkailukokeiluni oli bataattilaatikko. Tykkäsin siitä kovasti ja sitä aion valmistaa joulupöytään myös ensi vuonna.



Muutamaa päivää ennen joulua innostuin tekemään kukka- ja kynttiläasetelmia ja tänä vuonna niitä olikin aiempaa useampi niin sisätiloissa kuin parvekkeellakin. Päävärinä asetelmissa, joulukuusessa kuin muutenkin joulusisustuksessa oli valkoinen, mutta kyllä ripaus punaistakin mahtui mukaan. 





Joulupöydän antimien lisäksi makeita ja suolaisia makupaloja tuli nautittua aivan liikaa. Yltäkylläisen herkuttelun vastapainoksi teimme tapaninpäivänä ja tänään kunnon kävelylenkit. Eilen suunnistimme Seurasaareen, jossa olen edellisen kerran käynyt yli 20 vuotta sitten. Olipa mukavaa, siellä täytyy käydä kävelyllä piakkoin uudelleen. Tänään puolestaan kiertelimme Munkkiniemen rantoja. Aurinkoinen sää oli kertakaikkisen upea ulkoiluun.



Miten joulupyhät sujuivat teillä, olitteko kotona vai vietittekö pyhät muualla?

Hyvää alkavaa viikkoa!



6 kommenttia:

 1. Sama juttu vietin myös somelomaa. Välillä on hyvä antaa vain olla. Somelomat on välistä ihan tervetulleita juttuja. Hyvää joulun jälkeistä aikaa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä on otettava rauhallisemmin ja rentouduttava "perinteisin" keinoin ilman sähköisiä järjestelmiä.

   Poista
 2. Täällä myös vietetty somelomaa, nyt vähitellen palailen taas linjoille. Pyhät oltiin kotona, minä sairastin ja kaikki muut passasivat minua (ei valittamista tästä).
  Mukavaa alkavaa viikkoa ja toivottavasti ulkoilusäät pysyy hyvinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti olet jo paremmassa kunnossa, ihanan kuuloista tuo perheen huolehtiminen sinusta

   Poista
 3. Kauniita tunnelmia ja eikö ihanaa, että saimme edes pienen lumiharson. <3

  Mukavaa alkanutta viikkoa Belladonna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lunta voisi tulla pikkuisen lisää, mutta hyvä näinkin. Kivaa viikkoa!

   Poista