sunnuntai 13. joulukuuta 2015

Viikon 50 huiput

Joulu tulla jollottaa ja meillä koti alkaa olla joulutunnelmissa, vaikka osan koristeista laittelen paikoilleen vasta ensi viikolla. Homma etenee pikkuhiljaa, ilman stressiä.
Ensimmäisenä otin käyttöön kausivalot niin parvekkeelle kuin sisällekin. Muutaman ikkunan eteen sijoitin perinteiset joulukyntteliköt. Olen tosi iloinen, kun ikkunoiden edessä on kapea syvennys, johon kyntteliköt tai tuikut voi asetella.
Meillä on sängyn yläpuolella vanha ikkunanpoka, jonka olen joskus muinoin petsannut tummanruskeaksi. Nyt innostuin hankkimaan siihen tähtivalot. Sammutan valot yöksi, mutta illalla ne luovat kivan tunnelman.

Kynttelikköjen lisäksi ripustin olohuoneen ikkunoiden eteen jouluoksan eli metsästä löytyneen kuivuneen oksantyngän, johon laitoin valosarjan sekä muutamia koristeita. Jouluoksa on jo usean vuoden ajan kuulunut meidän must-juttuihin joulukoristelussa.
Vaikka tykkään tehdä käsillä erinäisiä puuhasteluja, en ole mikään (paperi)askartelija. Ihailen ja arvostan suunnattomasti niitä, jotka tuosta noin vaan taiteilevat vaikkapa onnittelukortteja tai juhlakoristeita. Joulukortit olen kuitenkin tehnyt itse muutaman vuoden ajan. Viime vuonna kortit olivat mustaa, valkoista, hopeaa ja höyhentä ripauksella blingiä. Tänä vuonna kortit perustuvat luonnonmateriaaleihin. Toin maalta kesällä kaadettujen koivujen tuohta sekä naavaa, joita sitten käytin koristeina paperi- tai juuttinarun lisäksi.Kävin tällä viikolla kampaajalla ja sen jälkeen jäin Tapiolaan kiertelemään kauppoja tarkoituksena tehdä jouluostoksia. Kiertelin kauppoja ja sainkin idoita muutamaan puuttuvaan lahjaan, joita en kuitenkaan vielä hankkinut. Sen sijaan löysin itselleni oikein kivan laukun, olkoon se sitten synttäri- ja joululahja minulta minulle.
Olen nimittäin kaivannut sinistä käsilaukkua, mutta syksyn aikana en ole löytänyt sopivaa. Kesän ja syksyn aikana olen nähnyt todella kauniin mallisia vaihtoehtoja, mutta väri ei ole ollut ihan se, mitä olen halunnut, "tavallista" tummansinistä. Stockalta bongasin DKNYn laukun, joka oli juuri sitä sävyä, mitä kaipasin. Muutaman päivän käytön jälkeen laukku on osoittautunut juuri niin hyväksi kuin arvelinkin. Se on hyvän kokoinen; mukaan mahtuu kaikki oleellinen olematta liian massiivinen. Lisäksi säädettävän metallihihnan johdosta laukku soveltuu käytettäväksi myös crossbodyna.Eilen kävin Porvoossa ihastelemassa paikallisia joulumarkkinoita. Kävimme mm.Taidetehtaan joulumarkkinoilla sekä Vanhan Raatihuoneentorin markkinoilla. Tarjolla oli aivan ihastuttavia myyntipisteitä ja -artikkeleita ja väkeä oli tungokseen asti. Niinpä heti alkuunsa totesin, että jätän kuvaamisen sikseen ja keskityn fiilistelemään, vaikka kuvattavaa olisi ollut mielin määrin.
Joulumarkkinoiden lisäksi oli tietysti pakko käydä Brunbergin tehtaanmyymälässä. Innostuin vähän shoppailemaan, huh.


Hyvää kolmatta adventtia!

4 kommenttia:

 1. Kyllä kausivalot antavat aivan ihanan tunnelmallisen lookin kotiin. Ihana tuo jouluoksa ♡
  Sinun korteistahan tuli aivan ihania.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jouluoksasta on tullut yksi joulun ajan lempikoristeistani. Muutamat siinä roikkuvat koristeet, esim. virkatun enkelin ja kristallipisaran, ripustan oksaan joka vuosi. Joitain muita saatan vaihdella.

   Poista
 2. Aivan mahtava tuo oksakoriste, haluan meille tuollaisen ja ukkeli saa sen nyt vaan hommata ja ripustaa, minä voin sitten hoitaa koristeluhommat.

  Tuo laukku on upea!!!

  Mukavaa alkanutta viikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, laitapa sinäkin jouluoksa. Kun sen kiinnittää siimanpätkillä vaikka verhotankoon, näyttää kuin oksa leijuisi ilmassa. Kivaa viikkoa!

   Poista