keskiviikko 27. maaliskuuta 2019

Viikon 12 huiput


Kevät tulee kohisten ja sen myötä parvekkeen kevätkunnostus on alkanut pyöriä mielessä. Ruukkuihin en ole kuitenkaan vielä vaihtanut istutuksia, mutta muutaman helmililjan ja narsissin olen ostanut. Keväisin iskee myös hinku kevätkylvöihin ja monesti olenkin esikasvattanut kesäkukkia tai yrttejä. Toistaiseksi tyydyin aloittamaan herneenversojen idättämisellä. Jostain syystä en koskaan tule kasvattaneeksi niitä talvisin, vaikka yhtä hyvin ne silloin onnistuisivat.
Pari viikko sitten kokeilin miniluumutomaattien kuivattamista uunissa. Ne onnistuivat erinomaisesti, ja maistuivat esim. leivän päällä ja salaatissa. Sattumien kautta meillä oli viikon loppuna yli kilo kirsikka- ja miniluumutomaatteja, joten käytin osan jälleen kuivatukseen. Maustoin puolitetut kirsikkatomaatit oliiviöljyllä ja valkosipulinkynnellä, lisäsin silputtua persiljaa sekä ripauksen suolaa ja ruokosokeria. Laitoin pellille kumotut tomaatit 150 asteiseen uuniin reiluksi tunniksi, jonka jälkeen katkaisin virran. Tomaatit saivat kuitenkin vielä olla uunissa muutaman tunnin ajan. Helppoa ja hyvää!


Sunnuntaijärjestelyt jatkuvat ja viimeisimpänä kävin työhuoneeni ja siellä olevan kirjahyllyn kimppuun. Vuosia vanhaa hyllyä en kelpuuttanut viimeisimmän muuton yhteydessä enää kirjoille vaan se päätyi korutarvikkeiden säilytykseen. Nyt päätin kokeilla, soveltuisiko siitä hylly tai pari käsilaukuille. Parin päivän kokeilun jälkeen idea tuntuu toimivalta.

Viikon lempparituotteista molemmat ovat Acolta. Olen käsi- ja huulirasvojen suurkuluttaja ja varsinkin huulirasva pitää aina olla mukana ja saatavilla. Molempien suhteen olen vaativa, ja tuote jää helposti käyttämättä, jos en siitä pidä. Käsirasvassa saa olla mieto, miellyttävä tuoksu, mutta ei liian voimakas. Rasvan pitää imeytyä nopeasti, se ei saa olla liian rasvainen eikä jättää kalvomaista tunnetta käsiin. Silti rasvan pitää kosteuttaa hyvin ja jättää kädet pehmeän tuntuisiksi.
Huulirasva ei saa maistua, sen pitää pehmentää eikä vain jättää huulia kiiltäviksi. Aconin huuli- ja käsirasva täyttävät kaikki edellytykset ja niistä tuli heti lempituotteitani.Asukuvaaminen on edelleen ollut vähäistä, mutta laitetaanpa lopuksi kuva viime aikaisesta lempiasustani. Verkkarit ja fleecetakki ovat vain niin ihanat päällä.


Aurinkoisia kevätpäiviä!


2 kommenttia: