sunnuntai 4. maaliskuuta 2018

Viikon huiput: helmikuun helmet

Tänään oli paras ulkoilusää, mitä talvisaikaan voi olla: tuuleton pikkupakkanen ja upea auringon paiste. Tein parin tunnin kävelylenkin, jonka aikana mm. kiersin Seurasaaren jäätä pitkin. Olipa hauska katsella tuttuja maisemia eri näkökulmasta.


Viikon huiput ovat olleet talviunilla helmikuussa, mutta tehdäänpä nyt katsaus helmikuuhun. Kuukausi tuntui kuluneen tasaiseen tahtiin ilman sen kummempia kohokohtia, mutta yllättävän paljon neljään viikkoon mahtui.

Kuukauden ensimmäisenä lauantaina vietimme ystäväni häitä Suomenlinnassa ja seuraavalla viikolla suunnistimme parin päivän minilomalle Etelä-Pohjanmaalle. Molemmat tapahtumat katkaisivat kivasti arkirutiinit ja piristivät talven keskellä.Kuukauden puolessa välissä aloitin työt uuden työnantajan leivissä. Nyt palasin siinä mielessä alkujuurille, että työurani alkuvuosina parin työnantajan toimipisteet sijaitsivat Helsingin keskustassa. Väliin mahtoi työpaikkoja niin Espoon puolelta kuin Helsingin taajamistakin. Nyt nautin äärettömän paljon siitä, että työpaikka sijaitsee aivan "ytimessä" ja odotan malttamattomana kevättä ja kesää, jolloin Helsinki näyttää parhaat puolensa.
Keskustassa työskentelyssä on myös lieveilmiönsä: on ihan hirvittävän (=liian) helppo jäädä päivän päätteeksi shoppailemaan tai piipahtaa viikonlopun alkajaisiksi perjantaikuoharilla. 
Suuremmilta herätehankinnoilta olen vielä säästynyt, sillä kovien pakkasten vuoksi on ollut pakko pukeutua erityisen lämpimästi ja niissä tamineissa ei kaupoissa kiertely suuremmin houkuttele. Yhden kivan aleostoksen olen kuitenkin tehnyt. Satuin huomaamaan alerekissä keinonahkaisen kynähameen. Onnekseni tuo yksi ainoa jäljelle jäänyt kappale sattui olemaan omaa kokoani, joten olihan se ostettava. Kylmien aamujen vuoksi hame ei ole vielä päässyt käyttöön, mutta eivätköhän kovat yöpakkaset ala vähitellen olla ohi ja aamulla tarkenee lähteä hame päällä liikkeelle.Viiniklubissa maistelimme Etelä-Ranskan viinejä, jotka olivat jälkiruokaviiniä lukuunottamatta Gérard Bertrandin tuottamia. Kaikki olivat erinomaisia, omaksi suosikiksi nousi Gèrard Bertrand Château l'Hospitalet Art de Vivre. Mukavaa alkavaa viikkoa!

10 kommenttia:

 1. Onnea uusiin tuuliin työsi johdosta. Työskenteleminen keskustassa tuo tosiaan lieveilmiönsä, työpäivän jälkeen on helppo jäädä kaupungille. Kokemusta on.
  Kiva tuo kynähame. Ja eiköhän ne pakkaset ensi viikolla hellitä.
  Heleää maaliskuuta sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuula. Pahoin pelkään, että kaupat vetävät vastustamattomasti puoleensa, kun kevät etenee :).

   Poista
 2. Kauniita talvikuvia!
  Hyvännäköinen hame!
  Ihanaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihania talvisäitä on nyt riittänyt, kevät saisi tosin tulla jo kunnolla. Kivaa viikkoa!

   Poista
 3. Onnea uuteen työhön! Täällä ytimessä on mukava olla töissä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuuli! Keskusta on aivan ihana työn sijaintina.

   Poista
 4. Aijai, olehan tiukkana siellä ytimen houkutuksissa :) keinonahka taitaa olla kevään materiaali, kivat housut ja hame!

  VastaaPoista
 5. Minä voisin kuvitella itseni myös töihin Helsingin keskustaan. Varmasti tulisi kyllä silloin myös syötyä enemmän ulkona. Sunnuntaina oli kyllä kaunis sää, oiva ulkoilulle.
  Ihanaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun ei tarvitse laittaa perheelle/lapsille ruokaa, on tosiaan helppo jäädä kaupungille syömään.

   Poista