torstai 22. maaliskuuta 2018

Ei löytynyt laventelia, mutta sinistä kuitenkin


Tammikuussa Tallinnassa käydessäni oli monessa kaupassa myynnissä kauniin laventelinsinisiä paitoja, puseroita, housuja ja ties mitä ihanuuksia. Ehkäpä olin liian fokusoitunut kukkakuoseihin tai pään sotki jokin muu hetkellinen ajatuskatkos, mutta yhtäkään noista upean värisistä vaatteista en loppujen lopuksi kotiuttanut, vaikka hypistelin niitä moneen otteeseen. Arvatkaapa, kaduttiko jo seuraavana päivänä?
Parisen viikkoa sitten kävin naapurimaassa uudemman kerran ja jo etukäteen päätin, että tällä kertaa mukaani lähtee laventelia paidan tai neuleen muodossa. Mutta niinhän siinä sitten kävi, että yhdessäkään käymässäni kaupassa ei enää ollut tarjolla ainuttakaan laventelinsinistä vaatetta. Ja aikaa edellisestä käynnistä oli vain reilu kuukausi! Onhan se kiva, kun kauppojen valikoima vaihtuu, mutta välillä toivoisin, että ihan näin hektistä ei valikoiman uusiutuminen olisi. Mutta saavatpa kaupat tällä toiminnalla lisättyä heräteostosten määrää, kun kuluttaja ei uskalla luottaa siihen, että kiinnostusta herättävä tuote on vielä myynnissä jonkin ajan päästä.


Mieli teki kuitenkin ostaa jotain keväisen vaaleaa, edelliskäynnin hankinnat kun olivat kukkakuvioista huolimatta pääosin tummasävytteisiä. Eräässä kaupassa huomasinkin vaaleansinisen paitapuseron, joka väritykseltään ihastutti melkein yhtä paljon kuin haikailemani laventeli. Samaisesta liikkeestä löysin tummansinisen neuletakin, jollaista olen jo jonkin aikaa etsiskellyt. Monesti asukuvissakin näkynyt pitkä sininen neuletakki on oikein mukava, mutta pituutensa vuoksi se ei ole kaikista käytännöllisin. Pepun peittävä malli on monikäyttöisempi ja helpommin yhdisteltävissä eri asukokonaisuuksiin. 


Molempiin näihin ostoksiini olen ollut supertyytyväinen ja kuka tietää, jospa löytäisin laventelinsinistä ihan täältä kotimaan kaupoista.

Ihanaa loppuviikkoa!4 kommenttia:

 1. Kiva kokonaisuus!
  Tiedän tuon tunteen kun hakee jotain, mistä on tietty visio...

  VastaaPoista
 2. Paita on kaunis - ja tuo villatakki on just sellainen, jota voisin itsekin käyttää. Ja vaikka olen ostolakossa, olen neuletakkeja kyllä tänä talvena hamstrannut muutaman - ja juuri tuon sinun takkisi pituisia.

  VastaaPoista
 3. Kaunis tuo paita, pidän suuresti. Just sopivasti kuviota myös omaan makuun.

  VastaaPoista