perjantai 11. elokuuta 2017

Pellavahousuissa

Kesän kynnyksellä kaivaessani esiin kevyempiä vaatteita, pellavaiset vaatteeni sytyttivät kenties eniten vanhoista kesävaatteistani. Ainahan pellava kuten muutkin luonnonmateriaalit tuntuvat parhaimmilta, mutta varsinkin tänä keväänä into pellavaan oli entistä suurempi. Näin sieluni silmin, kuinka pukeudun harva se päivä vilpoisiin, miellyttävän oloisiin pellava-asuihin. Totuus on osoittautunut varsin toisenlaiseksi: pellavapaitoja olen käyttänyt useastikin, mutta sen sijaan mekko, hame, housut ja jakut ovat olleet ylläni vain harvakseltaan, joku jopa jäänyt kokonaan käyttämättä. Osasyynä varmasti tämän kesän sääolosuhteet, jotka ovat latistaneet ainakin omalta osaltani intoa vaihteleviin asuihin.

Alkuviikosta puin ylleni ensimmäistä kertaa tänä kesänä valkoiset pellavahousut. Ne osuivat sattumoisin silmiini alennusmyynneissä pari-kolme vuotta sitten ja tykästyin niihin niin paljon, että ostin samantien housuja kaksin kappalein, vitivalkoiset sekä luonnonväriset.


Väljähköt housut saa kiristettyä vyötäröltä nauhan avulla ja vastaavanlaiset nauhat ovat myös housunlahkeissa. En ole kuitenkaan koskaan kuronut lahkeita pussimaisiksi nauhoilla, vaan mieluummin käärin puntit lyhyemmiksi. Musta jakku skarppasi rentojen housujen ja t-paidan yhdistelmän.

Kuvausten ollessa lopuillaan, alkoi kuulua jo tutuksi tullutta kopinaa.

Oi, nyt ne tulee taas...
Näitä parivaljakoita näkee tienoillamme aika ajoin kopsuttelemassa.


Viihtyisää viikonloppua!

6 kommenttia:

 1. Kiva ja rento asu! Minullakin on monta vaatetta, joita en ole pitänyt tänä kesänä yhtään kertaa, kyllä harmittaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kohta voikin siirtää kesävaatteet talviteloille ja toivoa, että niille on käyttöä ensi kesänä.

   Poista
 2. Kiva asu ! Pellava on niin ihana kesämateriaali, eilen pukeudin taas pellavamekkoon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pellavamekot ovat ihania hellepäivän vaatteita.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos Outi. Näkisitpä mut maalla, eipä niitä asuja viitsi tänne edes kuvata.

   Poista