maanantai 6. maaliskuuta 2017

Viikon 9 huiput

Tässä jälleen katselmus viime viikkoon.

Eilen oli niin upean aurinkoinen sää, että olisi ollut lähes syntistä jäädä sisälle. Me kävimme pitkällä kävelylenkillä ja Munkkiniemen rannassa riitti ulkoilijoita. Meri oli vielä kovin talvinen ja jäälle uskaltautui mainiosti.




Lauantaina kävin Wanhan Sataman käsityömessuilla. Ehdin sinne vasta iltapäivällä, joten aika pikaisesti kiersin tutustumassa niin vanhojen tuttujen kuin uusienkin näytteilleasettajien tarjontaan. Ihania tuotteita! Varsinainen syy messuiluun oli tällä kertaa kuitenkin korumateriaalien hankkiminen. Netin kautta tilaan usein hopeaa, lukkoja ym. tarvikkeita, mutta varsinkin korukivet ja -helmet ostan mieluiten "livenä". Näen tuolloin niiden oikean sävyn ja voin verrata eri värien yhteensopivuutta. Tällä kertaa oli hakusessa keväisen vaaleita sävyjä aiemman varaston täytteeksi. Näistä saa hienoja kevät-/kesäkoruja!



Messujen jälkeen kävimme syömässä Salven perinteikkäässä ravintolassa, jonka juuret ulottuvat 120 vuoden taakse. Ravintola muutti syksyllä uusiin tiloihin ja samalla asiakaspaikat lisääntyivät. Ravintola oli alkuillasta lähes täynnä, mutta onneksemme saimme pöydän, vaikkemme olleet tehneet etukäteen varausta. Klassikkoruuat - valkosipulietanat alkuruuaksi sekä wieninleike pääruuaksi - maistuivat eikä niiden jälkeen ollut enää tilaa jälkiruualle.


Olen tällä hetkellä aivan ihastunut vaaleanpunaisen eri sävyihin, ja olen viikon aikana pukeutunut pinkkiin pariinkin otteeseen. Lisäksi löysin ihanan hempeän puuterinsävyisen puuvillaneuleen. Messuilta ostamistani kivihelmistä saan tehtyä neuleeseen sopivan kaulakorun.


Ja vielä lisää vaaleanpunaista. Koristetyynyyn tarkoitettujen isoäidinneliöiden virkkaus on lähtenyt hyvin käyntiin. Kaiken kaikkiaan tarvitsen neliöitä 18 kappaletta ja teen niitä 9 eritavoin kerrostettua paria.


Viikkoon mahtui myös visiitti Tallinnaan, josta mukaan lähti muutama kotiin tuominen. Vuosien aikana olen useampaan kertaan ostanut sieltä pellavatuotteita mm. verhokappoja, tabletteja sekä lautas- ja pöytäliinoja. Nyt löysin kivan näköisiä raidallisia laudeliinoja, jotka ovat 70% pellavaa ja 30% puuvillaa. Liinojen alla on 3-metrinen pöytäliina, jonka olen ostanut pari vuotta sitten.


Kenkäkaupasta bongasin harmaat kengät, jotka olivat alennusmyynnissä. Tolppakoron ansiosta kenkä tuntuu tukevan mukavalta jalassa ja nutria vaikuttaa väriltä, joka on helppo yhdistää moneen eri väriin. Kohta nämä ihanuudet saa ottaa käyttöön!




Yllätyksekseni huomasin, että yöpakkasista huolimatta ruohosipuli on kasvattanut parvekeruukussa varret jo 10 cm pituisiksi. Sitkeä kasvi. Odotan innolla, että voin siirtää myös keittiön pöydällä olevat yrtit parvekkeelle.



Aurinkoista viikkoa!




8 kommenttia:

  1. Kivoja löytöjä olet tehnyt sekä messuilta, että Tallinnasta.
    Ihanaa uutta viikkoa ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tallinnasta olen monesti löytänyt kivoja kenkiä ja messuilla on aina runsauden pula kivi- ja helmivalikoimista. Niitä voisin hankkia vaikka kuinka paljon. Hyvää viikkoa Outi!

      Poista
  2. Ihania sävyjä helmissä. Jään odottamaan, mitä niistä teet. Nyt on ollutkin upeita kevätpäiviä, joten toivon mukaan saamme nauttia jatkossakin tästä, myös kuvissasi luonnon helmasta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laitan kuvia tänne tai instaan, kunhan saan jotain aikaiseksi. M

      Poista
  3. Kauniita juttuja missä silmä lepää ja ah Salve <3 Aurinkoista viikkoa Belladonna <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Salve ja muut perinteiset ravintolat eivät petä koskaan.

      Poista
  4. Voi noi sun isoäidin neliöt... niin upean värisiä. Vaaleanpunainen on aina niin hyvä väri :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on nyt menossa puuterikausi, saa nähdä, kauanko kestää.

      Poista