torstai 25. kesäkuuta 2015

Sadekuuropäivän asu


Maalla ollessamme käymme pari-kolme kertaa viikossa jossain lähialueen paikkakunnista Mänttä-Vilppula, Keuruu, Virrat tai Ruovesi hoitamassa muutaman päivän ruokaostokset. Matkaa noihin jokaiseen on suunnilleen saman verran, mutta tänä vuonna olemme useimmiten suosineet Keuruuta. Se on paikkakunnista vilkkain ja niin ruokakauppojen kuin muidenkin kauppojen suhteen vaihtoehtoja on useampia.

Eilen kuitenkin suunnistimme pitkästä aikaa ostoksille Mänttään tai oikeammin Mänttä-Vilppulaan, sillä vuonna 2009 kaupunki yhdistyi Vilppulan kunnan kanssa. Mänttä syntyi aikoinaan metsäteollisuuden ympärille ja edelleen siellä on paperitehdas, jonka tuotteet ovat tuttuja meille kaikille. Keurusselkä sekä sen takana nouseva tehdas toimivatkin eilisten asukuvien taustana.Aamupäivällä tuli sadekuuroja tuon tuosta ja vettä tuli välillä kaatamalla välillä tihkutellen. Kauppa-asu valikoitui sen mukaan. Kumisaappaihin ja sadetakkiin en kuitenkaan sonnustautunut, vaikka sekin käväisi mielessä. Kumisaappailla on nimittäin tullut viime päivänä lompsuteltua pihahommissa sen verran, että sateesta huolimatta halusin kauppareisulle jotain muuta jalkaani. Niinpä päädyin tennareihin. Valkoinen takki oli hyvä vaihtoehto sadetakille: siinä on huppu, joka suojaa niin sateelta kuin tuuleltakin ja takki pitää myös jonkin verran sadetta. Pirtsakan keltaisen sateenvarjon nappasin kuitenkin mukaani rankkasateen varalle.Kuvaamisen suhteen kävi älyttömän hyvä tuuri. Sade lakkasi juuri kun saavuimme Mänttään, joten nappasimme asukuvat välittömästi. Jo muutaman minuutin kuluttua sadekuuro yllätti jälleen entistä rankempana, mutta meidän kuvaussessiomme oli jo hoidettu. Sää selkeni päivän mittaan ja illalla saimme saunoa nauttien ihanasta ilta-auringosta.

Tein muuten eilen jälleen raparperi-chilihilloketta ja ohje siihen löytyy tästä.


Hyvää viikonlopun odotusta!14 kommenttia:

 1. Ihanan rento asu. Kyllä nämä sadepäivät jo saisivat riittää :(
  Oikein mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on jo onneksi säätila muuttunut - ainakin täällä. Kivaa viikkoa!

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiva juttu, olisi kiva kuulla jossain vaiheessa, mitä tykkäsit ohjeesta.

   Poista
 3. Hilloke kuulostaa herkulliselta! Mänttä on tuttu paikka, siellä tuli käytyä usein silloin, kun meillä oli mökki sillä suunnalla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mänttä on kiva paikka kesäisin ja mekin käymme aika usein kauppareissuilla siellä.

   Poista
 4. Aina läikähtää sydänalassa, kun näen tuon Mäntän tehtaan, sillä olenhan syntynyt Mäntässä ja viettänyt siellä 19 ensimmäistä vuotta elämästäni. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kun ihanaa. Uskon, että yksikin kuva tuo lukuisia muistoja ja tunteita pintaan.

   Poista
 5. Kivan rento asu - ja takista tykkään - nimittäin vaikka ostolakko edelleenkin pitää, olen etsinyt itselleni tuon tyyppistä takkia - ja tarpeeseen. Ei ole vielä löytynyt, mutta elän toivossa;)
  Kivaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Takki on monen monta vuotta vanha, mutta aina vain kaivan sen esiin ja käytän useammin kuin uudempia. Vanhassa vara parempi!

   Poista
 6. Kiva on asusi. Katsoin ekaa kuvaa ja olin melkein satavarma, että Tampereellahan sä oot... mutta olin väärässä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, helposti tulee mielleyhtymä Tampereen maisemiin.

   Poista
 7. Jetsulleen rento ja asianmukainen sadepäivän asu. Jokos siellä biksuissa lomailet, sillä vihdoin se tuli aurinko! Ihanaa viikkoa Belladonna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Biksuja ei vielä ole kaivettu esiin, mutta tänään toppi ja shortsit olivat just oikea asu. Aurinkoista viikkoa!

   Poista