keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

"Tää homma ei vaan oikein skulaa"
Onko teillä koskaan päiviä, jolloin ykskaks huomaatte, että aamulla päälle valitussa asussa jokin on aivan pielessä. Tuo jokin häiritsevä tekijä vaivaa sitten koko päivän takaraivossa ja vaatteissa ei viihdy ollenkaan. Harmituksen aihe voi loppujen lopuksi olla aivan mitätön, johon muut eivät edes kiinnitä huomiota, mutta itseä se ärsyttää erityisen paljon: asun värit näyttävätkin aivan erisävyisiltä päivän valossa eivätkä sovi keskenään yhteen ollenkaan, joku vaatekappaleista ei istu kunnolla, kengät eivät sovi kokonaisuuteen tms.

Tämä touko-kesäkuun vaihteen asuni on hyvä esimerkki kombinaatiosta, jossa yksittäiset vaatekappaleet ovat ihan kivoja ja kokonaisuus mukiinmenevä, mutta omasta mielestä asu ei kuitenkaan tuntunut päällä ollenkaan miellyttävältä.
Normaalisti en kuluta peilin edessä kovin paljoa aikaa enkä kokeile eri vaihtoehtoja, mutta kieltämättä nyt tuli mieleen, että nopean peiliin vilkaisun lisäksi olisi ehkä kannattanut pysähtyä hetkeksi ja tarkistaa, miltä kokonaisuus näytti. 


Kapeiden housujen vastineeksi minusta on todella mukava välillä pukeutua aivan toisen mallisiin housuihin. Harmaat ylileveät housut ovatkin silloin hyvä vaihtoehto, niinpä pukeuduin niihin pitkästä aikaa. Housuissa on ohuet mustien ja hennon vaaleanpunaisten viivojen muodostamia ruutuja ja usein valitsenkin housujen seuraksi vaaleanpunaisen jakun, puseron tai kauluspaidan, kuten tälläkin kertaa. Väljähkö paita, jonka helman jätin housujen päälle, ei kuitenkaan ollut paras mahdollinen vaihtoehto. Kapeampi linjainen tai vyötärömittainen yläosa olisi ehkä sittenkin ollut parempi valinta.
Kaiken kukkuraksi makeanvedenhelmistä tehty, sinänsä nätti kaulanauha ei näyttänyt ollenkaan hyvältä. Syynä oli helmien värit, jotka eivät ihan mätsänneet tähän kauluspaitaan.

Kenkiin olinkin sitten tyytyväinen; ne oli ihana laittaa jalkaan ensimmäistä kertaa talven jälkeen. 

Aina homma ei vaan skulaa! Onko teillä vastaavia kokemuksia asuista, jotka tavalla tai toisella eivät ihan osuneet nappiin?2 kommenttia:

  1. Voi minusta tuntuu, että viikoittain on päällä kokonaisuus, joka ei vaan toimi. Puhumattakaan sitten aamuista, jolloin mikään ei ole hyvä asia... Ja oli se kokonaisuus kuinka kiva tahansa muiden silmään niin jos se ei omaa silmää miellytä se ei ole hyvä.

    VastaaPoista
  2. Helpottavaa, että muillakin on samanlaisia haasteita. Hyvää juhannusta!

    VastaaPoista