tiistai 14. tammikuuta 2014

Turkoosin sävyä pakkaspäivän asuun

Tämän postauksen luulin julkaisseeni jo viime viikolla, mutta sepä löytyikin luonnokset-kansiosta. Aloittelijan harjoittelua....

Vaikuttaako pakkassää työpukeutumiseenne, ei siis ulkovaatetukseen vaan "sisäasuun"? Olen fiilispukeutuja ja säällä on iso vaikutus minun pukeutumiseeni. Aamulla, kun on pilkkopimeää ja mittari näyttää pakkaslukemia, on luontevampaa kaivaa kaapista ylle paksua ja lämmintä. Vaikka toimisto tai muut sisätilat ovat suunnilleen vakiolämpöisiä ulkolämpötilasta riippumatta, en vain osaa pukeutua tällä säällä pelkkään kauluspaitaan tai puseroon. 

Pidän villakangas- ja tweed-jakuista ja varsinkin pakkasilla puen sellaisen ylleni hyvin mielelläni ja usein yhdistän siihen joko (neule)poolon tai ohuen neuleen.
Näin kävi tänäkin aamuna; mittari näytti lähes 18 pakkasastetta, joten tuntui luonnolliselta valita päivän asuksi mustien suorien housujen seuraksi musta poolo ja tumman harmaa villakangasjakku.
Sää vaikuttaa myös vaatteiden värivalintoihini. Minusta on upeaa, kun monet piristivät pimeää päivää pirtsakoilla asuilla. Minulla käy nimittäin päin vastoin. Mitä synkempää ja kylmempää on, sitä enemmän käytän tummia värejä.Yritän opetella valitsemaan ylleni kirkkaita värejä useammin myös pimeinä talviaamuina, vaikka vaikeata on muuttaa tottumuksiaan. Sama valintatottumus koskee myös koruja. Miellän jotkut korut tai korujen ja korukivien värit niin kesäkoruiksi, etten juurikaan pidä niitä talvisaikaan. Yksi tällainen väri ja kivi on turkoosi.

Tänään kuitenkin tein poikkeuksen. Olin suunnitellut laittavani hopeiset tai harmaat korut, mutta koruja penkoessa päädyinkin kokeilemaan turkoosia kaulakorua.


Mukavalta turkoosi näyttikin mustaa puseroa vasten ja antoi vähän väriä asuun. Turkoosi korusetti valikoitui siten päivän koruasuksi.Tällä asulla ja näillä koruilla uuteen päivään ja illalla viiniklubin wine tastingiin. Tastingistä päivitys myöhemmin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti