sunnuntai 10. syyskuuta 2017

Ruutubleiseri


Tykkään kovasti raitakuosista: raidallinen t-paita kuuluu vankkumattomasti kevääseen ja vaatekaapista löytyy niin pysty- kuin vaakaraitaa rennoista t-paidoista kauluspaitoihin, mekkoihin, hameisiin ja muodolliseen liituraitaan. Siitä huolimatta ruutu taitaa kuitenkin olla enemmän oma juttuni. Jo teini-iässä ruutupaidat - niin flanelliset kuin isän vaatekaapista saadutkin - kuuluivat oman pukeutumiseeni. Hieman myöhemmin vaatekaappiini ilmestyi myös housuja, hameita ja jakkuja kyseisessä kuosissa ja kun kerran pääsin niiden makuun, ovat ruutuvaatteet pysyneet vuosikausia pukeutumiseni kulmakivinä. Toimistokelpoisissa housuissa ja hameissa ruudutus on yleensä ollut hyvin hillitty, mutta varsinkin nuorempana saatoin hankkia hyvinkin näyttäviä ruutukuosivaatteita ja vuosien aikana olen omistanut useamman jakkupuvun pepita- tai ginhamruutuisena. Ruutudiggarina olenkin erityisen iloinen, kun pitkästä aikaa kauppojen valikoimiin on ilmestynyt niin ruutubleisereitä kuin –takkejakin. 

Jo keväällä hakusessa oli ruutujakku, sopivaa ei kuitenkaan osunut kohdalle. Kesän Tallinnan reissulla eräässä vaateliikkeessä sopivan oloinen jakku sattui silmiini ja hetken kuluttua huomasin, että myynnissä oli myös samaa kuosia olevat housut. Molemmat päätyivät mukaani ja nyt syksyn myötä olen ottanut ne käyttöön. Yhtenäisenä jakkupukuna en ole vielä niitä pitänyt, mutta bleiseri on ollut helppo yhdistää erilaisten alaosien pariksi. Vaaleiden farkkujen ja t-paidan yhdistelmään jakku toi kivasti ryhtiä.


Maalla tiikerililjat olivat vasta nyt, eli kuukauden myöhemmin kuin viime vuonna, aukeamassa kukintaan. 
Hyvää sunnuntai-iltaa!

 


 

5 kommenttia:

 1. Kivan näköinen jakku ja sopii hyvin farkkujenkin kanssa.
  Ihanaa sunnuntai-iltaa ja alkavaa viikkoa sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen nyt kamalan ihastunut tähän bleiseriin, se kun sopii niin rentojen farkkujen kuin siistimmän alaosankin kanssa. Kivaa syysviikkoa Outi!

   Poista
 2. Ihana bleiseri ! Ajattelin ohittaa tämän trendin, mutta nyt alkaa tuntua siltä, että ehkä sittenkin tarvitsen ruutubleiserin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, välillä uusia tarpeita syntyy kuin itsestään. Musta on alkanut tuntua, että bleiserin lisäksi "tarvitsen" ruututakin. Yritän kuitenkin (ainakin vielä) pitää jalat maassa sen suhteen. Kivaa maanantaita!

   Poista
 3. Ihana klassikko ja miten kivasti passaa farkkujen kanssa. Ihanaa sateista tiistaita Belladonna <3

  VastaaPoista