perjantai 19. toukokuuta 2017

Trenssi käyttöön ja vaalea asu


Meidän suunnitelmat heittivät häränpyllyä ja alkuperäisestä suunnitelmasta poiketen olemme edelleen maalaismaisemissa. Kun päivän vaatetus on tyyliin farkut, ruutupaita, crocsit ja villasukat tai kaupoille lähtiessä "siistimpi" farkut, college-paita ja karvaliivi -yhdistelmä, ei asuista ole asukuvattaviksi. Onneksi kamerassa on muutamia aiemmin otettuja, julkaisemattomia kuvasarjoja.Ihanaa, kun vihdoin sää on ollut myötämielinen kepeimpien ulkovaatteiden käyttämiseen. Viime viikolla otinkin nahkatakkien lisäksi käyttöön myös trenssin. Omani on luottotakki monen vuoden takaa ja se on ollut monenmoisen asun täydentäjä: olen kelpuuttanut sen sadesäällä supermuodollisen jakkupuvun suojaksi asiakaskäynneille ja toisaalta trenssi on lämmittänyt rentoakin rennompaa vapaa-ajan asua. Välillä olen haikaillut uuden popliinitakin perään, jossa olisi jokin kiva, muodikas yksityiskohta. Aina olen kuitenkin päätynyt  lopputulokseen, että mieluummin pidättäydyn simppelin klassisessa mallissa, johon muodin heilahdukset eivät vaikuta. Polven alapuolelle ylettyvä malli on ollut kiva varsinkin hameasujen seurana.

Idea asun väritykseen lähti - kuinkas muuten - korusta. Olen suunnitellut ja tehnyt hopeasta sekä valkoisista ja ruskean sävyisistä makeanvedenhelmistä koostuvan kaulakorun monta vuotta sitten. Vaikka pidän siitä paljonkin, koru on jäänyt erittäin vähäiselle käytölle. Nyt halusin koota päivän asun siten, että koru pääsisi oikeuksiinsa. Vaaleanruskea perusneule sopii hyvin korun väreihin, eikä yksinkertaisuudessaan vie huomiota korulta. Neuleen pariksi valitsin siistit kangashousut ja näin simppeli, mutta toimiva asu oli valmis.
Ihanaa kesäisen lämmintä viikonloppua!10 kommenttia:

 1. Kaunis asu ja kaunis koru. Olet kyllä taitava!

  Klassinen takki on kyllä usein ollut pelastus. Mua harmittaa, kun meillä takinkäyttökelejä ei ole kuin muutamia. Olen takki-ihminen - niitä aina kaupasta löytäisin ja sitten en mitään muuta löydäkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaupasta tuntuu aina löytyvän niitä kivoja vaatteita, joita ei sillä hetkellä tarvitse tai joille ei ole käyttöä ylipäätään. Mukavaa perjantai-iltaa!

   Poista
 2. Ihan käsittämättömän upean näköinen koru <3
  Vaalea asu sopii sinulle todella hyvin, mutta et kyllä näytä hullummalta ruutupaidassakaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruutupaidat ovat kovassa käytössä landella. Ihanaa ja aurinkoista viikkistä!

   Poista
 3. Olet oikeassa. Huomio kiinnittyy heti koruun, joka ansaitsee sen. Todella upea!

  VastaaPoista
 4. Upea, klassinen vaalea asukokonaisuus ja nuo housut ovat aivan ihanat! <3

  VastaaPoista
 5. Kiva vaalea kokonaisuus ja ihana tuo koru<3 Omaa trenssiä en ole uskaltanut vielä kaivaa kaapista, uskon että se on jäänyt nyt vähän pieneksi... Ensi kesänä sitten. Onneksi trenssit ovat ajattomia vuodesta toiseen. Kivaa sunnuntai-iltaa<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä on mullakin vuosi välissä, ettei trenssi ole päällä kertaakaan. Sitten taas on kesä, että sitä käyttää jatkuvasti.

   Poista