sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Viikon top-lista

Niin se on taas sunnuntai ja arki edessä. Viikonloppu, niin kuin itse asiassa koko viikkokin, on kulunut hujauksessa. 
Olen monesti näin sunnuntaisin tehnyt kuvakollaasin avulla katsauksen viikonlopun, koko viikon tai kahden viikon aikaisiin tapahtumiin. Nyt olen suunnitellut, että jatkan koosteiden kokoamista, mutta lisättynä pienellä positiivisella tvistillä. 

Jatkossa julkaisen aika ajoin top-listan eli kerron muutamasta mukavimmasta/parhaasta/ihanimmasta/miellyttävimmästä asiasta viikon varrelta. Kirjoittelen ja kuvaan niitä asioita tai tilanteita, jotka ovat ilahduttaneet, piristäneet tai joista olen erityisen tyytyväinen. Siis jutustelua pienistä ja joskus vähän isommistakin onnen ja ilon hetkistä, jotka unohtuvat arkipäivän tuoksinassa helposti ja joita ei aina kenties tule arvostaneeksi riittävästi. Näin blogin kautta ne on kiva jakaa teidän kanssa ja palauttaa omaankin mieleen.
Tässä muutamia ilon aiheita tältä viikolta.

Mieluisin väri viikon asuissani taisi olla vaaleanpunainen. Tykkäsin kovasti torstain harmaan ja taupen yhdistelmästä ja jopa niin paljon, että tulen varmasti käyttämään sitä kevään mittaan useamminkin. Vaaleanpunainen oli kuitenkin se väri, joka kolahti tällä viikolla eniten. Vaaleanpunaiset paidat ovat pysyneet kaapissa viikkojen ajan, mutta nyt ne on kiva ottaa taas käyttöön. Tiistaina käytin vaaleanpunaista kauluspaitaa beigen värisen hameen ja jakun kanssa ja kombinaatio tuntui mukavan keväiseltä. Eilen teki mieli fiilistellä edelleen vaaleanpunaisessa, joten sama paita oli päällä, tällä kertaa rentojen farkkujen kanssa. Oman mielenkiintoisen lisän kokonaisuuteen toivat villasukat ja tossut! Eipä tuntunut olo yhtään pönäkältä tai viralliselta kauluspaidasta huolimatta.





Viikon löytö, joka ilahdutti harmaana perjantaiaamuna, oli hopeinen strassiriipus, jonka olemassa olon olin täysin unohtanut. Etsin blingipaidan seuraksi tiettyjä korviksia ja käteen sattui rasia, jossa olikin korvisten sijaan soma sydänriipus. Se sopi täydellisesti päivän asuun. Olipa mukava, kun "sai" uuden korun ilman shoppailuja.




Vaikka en kummoinen puutarhuri olekaan, odottelen innolla, että pääsen ensi kuussa kylvämään esikasvatukseen kesäkukkien siemeniä ja taimia. Sitä odotellessa aloitin viljelyhommat tällä viikolla ja siitä tulikin viikon onnistunein idätys.
Olen jo muutaman viikon ajan suunnitellut herneen versojen kasvattamista. Tiistaina sitten kylvin muutaman tunnin ajan lionneet herneet multaan (myönnän, että innoissani laitoin herneitä ihan liikaa), mutta tungoksesta huolimatta muutama on jo alkanut versoa ja lisää näyttää olevan nousemassa! Jonkin ajan päästä näistä voi napsia herneenversoja salaattiin tai leivän päälle. Varsinaista lähiruokaa siis odotettavissa.




Viikon paras reseptikokeilu oli kuppiaaminen. Innostun monesti kokeilemaan esim. Facebookissa näkemiäni helppoja reseptejä, ja tällä viikolla testasin helppoa all in one -aamiaisohjetta. Kananmuna ym. raaka-aineet sekoitetaan kupissa ja koko komeus kypsennetään mikrossa parin minuutin ajan. Tosi helppoa, nopeaa ja maittavaa. Eilisen kokeilun ohjeen kirjoitin tänne, tänään tein hieman vastaavan annoksen pienin muutoksin: mm. lisäsin ilmakuivattua kinkkua, enkä laittanut juustoraastetta (unohdin sen, ups). Lisään vielä tuonne eiliseen ohjepostaukseen muutaman lisäkommentin aiheesta.





Viikon ehdottomasti paras tapahtuma oli eilen, kun pitkästä aikaa saimme koko "lapsi"katraamme meille. Nuoret ovat niin kiireisiä omien juttujensa ja menojensa vuoksi, jotta harvoin saamme heidät kaikki samaan aikaan ruokapöydän ääreen. Viimeksi koko porukka oli koolla jouluna, joten nyt yhteinen päivällinen tuntui erityisen mukavalta. Niinpä sitten innostuin ja
valmistin päivällisen pitkän kaavan mukaan alku-, pää- ja jälkiruokineen. Oli niiiiin ihanaa viettää iltaa "lasten" kanssa.




Viikon hauskin kukkayllätys koski tulppaaneita. Ostin viikko sitten pari nippua tulppaaneja, joista olikin kuva lauantain ystävänpäivätoivotuksessani. Toinen nipuista oli liila, toisen kimpun kukissa oli pinkkiä ja valkoista (vasen kuva). Muutaman päivän kuluttua kirjavat olivat alkaneet muuttaa väriä (oikean puoleinen kuva)...

... ja tänään alunperin pinkeissä kukissa oli ihan yhtä tumma liilan sävy kuin toisenkin kimpun tulppaaneissa. Tämä on sitten kai sitä "seura tekee kaltaisekseen" -juttua. 

Mahtavaa viikon alkua!













6 kommenttia:

  1. Kiva postaus ! Tuo vaaleanpunainen paita on ihanan keväinen ja pidän molemmista asuista.
    Suloista dunnuntai-iltaa !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sara! Vaaleanpunaisen mikäkin miellän kovin keväiseksi väriksi.

      Poista
  2. Vaaleanpunainen ja harmaa tai taupe sopivat kyllä kivasti yhteen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harmaa on tosi monikäyttöinen, kun siihen sopii moni väri todella hyvin.

      Poista
  3. Oi mikä kuppiaamiainen, todella mielenkiintoinen. Täytyypä kokeilla, lapsiakin vois yllättää kekseliäällä aamupalalla. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa ehdottomasti kokeilla ja testata erilaisilla versioilla.

      Poista