sunnuntai 25. tammikuuta 2015

Lauantain asu ja sälää viikon varrelta

Viikolla en ottanut yhtään asukuvaa lukuun ottamatta tuunaamaani turkisliiviä. Ja mitäpä kuvaamista kotiasuissa olisikaan.
Tämä sinivalkoinen asu on lauantailta, jolloin käväisimme Tapiolassa. Puseron neulos on löyhää ja alla oleva paita kuultaa sen läpi reilusti. Kaulakoru ei sopinut alkuunkaan yhteen "reikäisen" neuleen kanssa, joten tyydyin vain ranne- ja korvakoruihin.








Stockan alesta tarttui mukaan nude trikoopaita sekä tummansininen ja kermanvalkoinen pitsipusero. Näistä kunnon kuvia sitten myöhemmin.



Pari asustetta on ollut tällä viikolla ylitse muiden:
Toinen näistä on jyvätyyny, jota lämmitän monta kertaa päivässä ja sidon kaulaliinalla vyötärölle. Lämpö tekee ihmeitä kolottavalle lihakselle.
Toinen on "laukku" eli kangaskassi, johon sujautin jämäkän sohvatyynyn. Istuessa paketti tukee selkää mukavasti ja olenkin kantanut kassia mukanani esim. kampaajalle. Kangaskassi on siitä kätevä, että tyynyä ei tarvitse edes poistaa sen sisältä.
Takana näkyvällä sohvalla en ole pystynyt istumaan viikkoon, vaan nojatuolina toimii yksi ruokapöytämme tuoleista. Arvatkaapa, tekisikö mieli löhötä pehmeällä sohvalla!


Torstaiksi olimme jo etukäteen hankkineet liput lätkämatsiin. En seuraa kovinkaan aktiivisesti jääkiekkoa, mutta kerran kauden aikana on hauska käydä katsomassa ottelu. Varsinkin nyt, monen päivän kotona oloilun jälkeen, matsi kiinnosti entistä enemmän.
Seuraaminen onnistuikin hyvin, kun normaalien istumapaikkojemme sijaan valitsemme paikat halliravintolan vieressä olevalta alueelta. Korkea baarijakkara tuntui miellyttävältä selälle ja lisäksi pystyin välillä nousemaan ja kävelemään. Tässä seuraan poikien lämmittelyä ennen matsin alkua.


Elimistöni reagoi heti alkuviikosta vähäiseen liikkumiseen ja vaikutti aineenvaihduntaan. Vaikka tällä viikolla olen syönyt todella kevyesti, olo tuntuu tukalalta. Siitä huolimatta lauantaina herkuttelimme hieman. Aamiaiseksi valmistin juusto-paahtoleipärullia (ohjeen kirjoitin tänne.) ja illalla nautimme talven ensimmäiset blinit. Tykkään kokeilla uusia reseptejä, mutta joitakin ruokia valmistan vuodesta toiseen saman reseptin mukaisesti. Blinit ovat yksi näistä ja tätä ohjetta olen käyttänyt jo -90-luvun alusta lähtien. Mitäpä sitä hyvää vaihtamaan.




Selkäni on jo niin hyvässä kunnossa, että yli viikon tauon jälkeen kävin tänään päiväkävelyllä. Vaikka matkaa oli tehtävä rauhallisesti ja hitaasti, eikä lenkin pituuskaan päätä huimannut, pönäkkää oloa se helpotti suunnattomasti.


 Bongasin kävellessä myös talven ensimmäiset pajunkissat ja muutama oksa oli otettava maljakkoon.
 


Mahtavaa alkavaa viikkoa!


10 kommenttia:

  1. Kaunis pusero tuo neulepusero. Kiva tuo pusero kuviointi. Minä bongasin kanssa joulun välipäivinä pajunkissoja. Ennen niitä bongattiin vasta keväällä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Puseron kuvionti on hauska, sillä se muotoutuu rei'istä ja erilaisesta neulostyypistä. On kyllä hassua bongata kevään merkkejä keskellä talvea, mutta kyllä tuli kevätfiilistä.

      Poista
  2. Tyylikäs asu! Nam, ihania blinejä kuvassa :) Mukavaa iltaa sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Blinit ovat niin herkullisia, että ne maistuisivat useamminkin. Pakko on kuitenkin hillitä niiden syöntiä, sen verran tuhtia tavaraa ovat. Kivaa iltaa myös sinne!

      Poista
  3. Kiva tyylikäs asu! Oikein mukavaa uutta viikkoa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Katja, kotiverkkareiden jälkeen farkut ja neule tuntui ihanalta vaihtelulta. Ihanaa viikkoa!

      Poista
  4. Toivottavasti selkäsi on jo kunnossa, eikä pahentunut kävelylenkistä.
    Herkulliset lauantain ruoat :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Selkä alkaa olla jo melkein kunnossa, vähän pitää vielä varoa. Kävelyt täytyy vielä ottaa vähän iisimmin, mutta tärkeintä, että niitä voi jo tehdä.

      Poista
  5. Hyvä että selkä on paremmassa kunnossa. Enpä ole älynytkään kiinnittää viljapussia kiinni itseeni, hirmu hyvä keksintö. <3 Oi että teidän herkkuja, blinit ovat suurta herkkua. Ja loppuun huikkaan vielä hyvä IFK. ;)

    Ihanaa alkanutta viikkoa Belladonna. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hätä keinot keksii. Mullekin idea kiinnittämisestä tuli nyt, kun en voinut enkä jaksanut istua paikoillani. IFK forever!

      Poista