perjantai 9. tammikuuta 2015

Laukun tuunaus

Normaalisti arkisin käytän melko suurehkoja käsilaukkuja, joihin mahtuu kaikkea mahdollista tärkeää ja vähemmänkin tärkeää. Toisinaan mukaanotettavaa on niin paljon, että käsilaukun lisäksi on eväille ja muille varattava joka tapauksessa toinen laukku. Tällöin on mukava pakata oleellisimmat käsilaukkutarvikkeet kuten lompakko, kännykkä, kalenteri, avaimet ja ennen kaikkea huulipuna! pienempään käsilaukkuun ja loput "toiseen laukkuun".

Yksi näistä pienemmistä laukuistani on burgundin sävyinen DKNYn laukku, joka on näpsäkän kokoinen juuri tällaisiin tilanteisiin. Sinne mahtuu mainiosti kaikki oleellinen, mutta eipä juuri mitään ylimääräistä. Ja hyvä niin, sillä tapoihini kuuluu kantaa mukana liikaakin tavaraa.

Kivan näköisen ja sopivan kokoisen laukun huono puoli on ollut sen lyhyt kantokahva. Ilman päällystakkia laukun saa joten kuten hilattua olkapäälle, mutta se tuntuu epämukavalta ja on tyhmän näköinen. Laukku onkin jäänyt vähäiselle käytölle, mutta sitten keksin tehdä siihen uuden pidemmän hihnan.Ostin hopeanväristä paksua ketjua ja pari kiinnityslukkoa (vai mitä ne ovat nimeltään), jotka sopivat laukun hopeanvärisiin yksityiskohtiin. Laukun pyöreisiin kannattimiin lisäsin pari rengasta, joihin ketjun voi kiinnittää. Laukun oma hihna on juuri sen pituinen, että sen saa tarvittaessa käännettyä laukun alle.
Vaikka vähän hassulta tuntui ryhtyä tuunailemaan laukkua, olen tyytyväinen lopputulokseen. Sainpahan mieluisan laukun parempaan käyttöön.Burgundia oli tämänpäiväisessä asussanikin yhdistettynä - yllätys yllätys - harmaaseen.

Virkistävää viikonloppua!


12 kommenttia:

 1. Hyvä tuunaus tuo ketju , sopii hyvin laukun henkeen. Burgundit housut kuluvat mulla kohta puhki ;) niin ovat olleet käytössä . Talven lempivärini !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Halusin laukun käyttöön, ja kun merkin omaa hihnaa ei ole myytävänä "lisävarusteena", tämä oli vaihtoehto. Katsotaan, miten toimii käytännössä. Burgundi on niin hyvä talviväri!!

   Poista
 2. Syyllistyn samaan turhan tavaran kanniskeluun 'varmuuden vuoksi' :-) Näppärä tapa saada pidempi hihna laukkuun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on yksi yksi musta laukku, jossa on ihan sama ongelma. Ketju käy myös siihen, joten tämä oli tällainen kaksi kärpästä yhdellä iskulla tai oikeammin Kaksi laukkua yhdellä hihnalla -ratkaisu.

   Poista
 3. Laukusta tuli parempi! Ja kaunis asu, tyylikkäät hattu ja huivi :)
  Muakavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin laukusta tuli moninverroin käyttökelpoisempi. Kivaa viikonloppua!

   Poista
 4. Oi kaunis kokonaisuus ja laukku parani munkin mielestä huomattavasti. Tosi kiva tuollaisena :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen itsekin tosi tyytyväinen lopputulokseen. Helppo ja kätevä tapa uudistaa ja monipuolistaa vanha laukku.

   Poista
 5. Laukku tuunaus onnistui hienosti, hyvä idea. Asu on tyylikäs ja hattu piste iin päälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun kokeilin tällaista tuunausta. Täytyypä pitää mieli avoinna jatkossakin ja kokeilla vastaavia pikkumuutoksia.

   Poista
 6. Hei.
  Laukusta tuli todella hyvännäköinen. Mistä ostit ketjua, olisi nimittäin samanlaisen tarpeessa?
  Terveisin Päivi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä ostin ketjun Biltemasta, muovirasiassa oli muistaakseni 3 metriä ketjua. Rautakaupoissa eripaksuisia ja -värisiä ketjuja myydään myös metritavarana. Myös askartelukaupoista saa ketjuja, mutta ne olivat mulle tähän tarkoitukseen liian hentoisia. Bilteman ketju on tukevaa, enkä saanut pihdellä avattua lenkkejä, vaan ketjun lyhentämiseksi se piti sahata poikki. Eipähän ainakaan katkea käytössä.

   Poista