sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Viikonlopun näpertelyjäViikonloppu on ollut aivan ihana, olen nimittäin viettänyt sekä lauantaina että sunnuntaina monta tuntia rakkaan harrastukseni eli hopeatöiden parissa. Korujen tekeminen on jäänyt viime aikoina vähäiseksi, mutta laukun tuunaus sai taas kipinän syttymään. Vanhimman tyttäreni muutettua omilleen muutama vuosi sitten valtasin hänen huoneensa ja levitin "korupajani" tavarat sinne. On kätevää, kun tarvikkeet ovat esillä ja käytettävissä heti kun inspiraatio tai tarve iskee.
Tässä asussa olen viettänyt suurimman osan viikonloppua. Nahkaesiliina on tarpeellinen, sillä se suojaa vaatteita varsinkin juotostöitä tehdessä.


Viime sunnuntain kellojutussa kerroinkin, että mulla on jemmassa yksi Q&Q:n kello odottamassa uuden rannekkeen tekoa. Multa on puuttunut punainen sekä viininpunainen kello ja olenkin miettinyt, kumpaa väriä käytän tähän kelloon.
Joulukuussa, kun kaivoin esiin vanhoja rannekellojani kuvia varten, harmittelin jälleen kerran, ettei -80-luvun Swatchini toimi. Puuhis vaihtoi siihen patterin, ja kas kummaa, kello alkoi käydä. Voisin vannoa, että aikoinaan kello jäi laatikkoon, kun siinä oli muutakin vikaa kuin tyhjentynyt patteri. Samapa tuo, kello on toiminut jo muutaman viikon ajan ja mulla on kuin onkin punainen kello!

Ostin marraskuussa Tampereen käsityömessuilta mm. viininpunaisia helmiä. En ole vielä käyttänyt niitä koruihin, joten päätin kokeilla niitä kellon rannekkeeseen. Eilen tein rannekkeen, jossa oli suuria soikeita hopearenkaita ja muutama korukivi. En ollut ollenkaan tyytyväinen, joten aloitin homman alusta tänään ja valmistin uuden version. Tällä mallilla sain työhön enemmän helmiä ja siten lisää väriä. Käytäntö näyttää, miten tämä toimii käytännössä.


Rannekkeen lisäksi valmistin korvikset, jotka päätyvät nimpparilahjaksi sekä korjasin yhden rikkoutuneen ranneketjun. Lisäksi tein uuden kirjamerkin, pari edellistä kun ovat käytössä keskeneräisissä kirjoissa.


Viikonloppuun on sentään kuulunut muutakin kuin korupöydän ääressä istumista. Tämän päivän reippailu hoitui hyötyliikunnan avulla, kun teimme lumitöitä pihalla sekä parkkipaikalla. Jo pelkästään autojen kaivaminen lumen alta vei aikansa. Aktiiviranneke ei tosin noteerannut kovinkaan korkealle puuhastelujani. Vaikka huhkin pihalla hikihatussa, sen mielestä askeleita ja liikuntaa jäi puuttumaan päivän tavoitteesta vielä julmetusti, hitsi.

Eilen vaihdoin nahkaesiliinan hetkeksi toppaliiviin, kun käväisin Tapiolassa. Liivi on vuosia vanha ja olen taas innostunut käyttämään sitä varsinkin tartan-huivin kanssa.

Viikonloppu on siis ollut harrastusmielessä hauskan työteliäs. Miten teidän viikonloppu on sujunut ja oletteko päässeet lumitöihin?
Talvista sunnuntai-iltaa!

12 kommenttia:

 1. Kuulostaa kivalta puuhalta. Tykkään myös asustasi alemmissa kuvissa, punainen on kauniin raikas ja pirteä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Korujen tekeminen on omanlaista käsityötä; välillä joutuu keskittymään niin että muut arkiasiat jäävät taka-alalle ja välillä taas rutiini- tai helppoa kohtaa tehdessä ajatus lentää. Hyvin rentouttavaa siis.

   Poista
 2. Hieno harrastus tuo hopeatöitten tekeminen. Tarkkaa hommaa. Ja siinä näkee kättensä työn. Ei häviä bittiavaruuteen :)
  Kiva asu sinulla. Raikkaan punainen. Sopii niin kivasti talveen.
  Ja kiitos kysymästä, olimme fonduekutsuilla eilen. Ja juuri äsken tulin lumihommista.
  Mukavaa tulevaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Punainen on pirteä väri, pitäisi käyttää useamminkin.
   Fondueta mekin söimme eilen, kuvankin meinasin laittaa tähän, mutta kun niitä oli jo muutenkin paljon, niin jätin pois. Kivaa viikkoa!

   Poista
 3. Korujen tekeminen on kyllä hieno harrastus. Jonkin verran olen jossain vaiheessa kokeillut itsekin sitä.

  Tuo toppaliivikokonaisuus on todella kaunis. Ihastelin jo instassa, vaan on se niin kaunis! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toppaliivi on tosiaan jo useamman vuoden vanha, mutta oltuaan kaapin kätköissä aikansa, se jaksaa taas innostaa.

   Poista
 4. Vastaukset
  1. kiitos, siitä tuli vähän erilainen kuin suunnittelin, mutta menköön nyt näin.

   Poista
 5. Oi että on se vaan upeaa, kun on joku oma kiva harrastus. <3 Oi nuo korvikset ovat todella kauniit ja kello. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Korujen tekeminen on tosi rentouttavaa ja tietysti kätevää, kun voi tehdä tarvittaessa juuri johonkin asuun sopivan kaulakorun tms.

   Poista
 6. Korusi on kyllä niin upeita. Vau kuinka upean värinen on toi sun toppaliivisi. Punaruutuinen huivi on siihen kuin tehty.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään liivin väristä, ja valkoisen yhdistettynä se on niin pirteä.

   Poista