perjantai 30. tammikuuta 2015

Punaista perjantaina, Viikko värikkäämmin 1/7

Tänään oli Viikko värikkäämmin -teeman ensimmäinen päivä ja saattaakseni itseni pehmeästi haasteen alkuun, aloitin värittelyn itselleni helpoimmalla vaihtoehdolla eli valitsemalla päivän väriksi punaisen.


Tykkään tosi paljon punaisesta, mutta jostain syystä käytän sitä aika harvoin. Tammikuussa olen muutaman kerran pitänyt toppaliiviä ja tartan-huivia, mutta muuten en ole punaisia vaatteita pitänyt pitkään aikaan. Nyt oli sitten mainio tilaisuus korjata tilanne.
Keväällä manasin täällä blogissakin, kun kauppojen valikoimissa ei silloin ollut punaisia vaatteita. Jossain vaiheessa bongasin kuitenkin tämän paidan, joka sattui olemaan vielä hyvässä alennuksessa. Punaiset saappaat eivät ole tarpeeksi lämpimät pakkasella, mutta tänään oli mitä mainion ilma niiden käyttöön. Iltapäivällä kotiin tullessa mulla oli ensimmäistä kertaa keväinen olo, kun piha-alueemme kulkureitit olivat lumettomat ja kuivat ja kaiken kukkuraksi aurinko paistoi kirkkaasti.

Kuvat on otettu "harrastehuoneessani", joka oli sopivan valoisa aurinkoisella säällä ja huoneen värityskin sopi hyvin päivän teemaan. Kun vanhin tyttäreni muutti omilleen jokunen vuosi sitten, muokkasin huoneen omaksi valtakunnakseni. Vaikka punaisesta tykkäänkin, en ole aiemmin käyttänyt sitä joulua lukuun ottamatta sisustuksessa. Huoneeseen jäi tyttäreltä musta isohko kirjahylly ja kun varastosta löytyi mummoni kutomat räsymaton pätkät ja maalta punainen tuoli harrastepöydän eteen, jatkoin samalla värilinjalla ja hankin mm. puna-mustia kehyksiä ja kuvia. Punainen tuo pirteän lisän sisustukseen mustan ja valkoisen lisänä.

Tällä värillä tänään, huomenna jotain muuta. Mahtavaa viikonlopun alkua!

9 kommenttia:

 1. Kannatti laittaa punaista , asu on kiva ja taustakin sopivaksi valittu :) kivaa viikonloppua !

  VastaaPoista
 2. Nyt on kyllä NIIN hyvät värit. Muistan jo viime vuonna ihailleeni noita sun punaisia saappaita. Ne on kyllä NIIN täydellisen ihanat

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on ihkut, mutta on kyllä vähän haasteelliset; ei sovi pakkasille, mutta en halua käyttää lumisohjossakaan. Eli aina silloin tällöin kun fiilikseen sopii.

   Poista
 3. Todella kiva ja raikas valinta! Sinulle sopii punainen väri :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivasti todettu! Punainen on pirteä väri ja sopii monelle, riippuen tietysti sävystä.

   Poista
 4. Hienosti mätsätty asu ja sisustus. Onko sulla oman värinen huone seuraavienkin päivien asuille :)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, ei nyt sentään. Meillä on muuten neutraali sisustus, mutta niin tämä mun huone kuin Puuhiksenkin ovat värikkäämpiä. Kun nuoremman tyttäreni huoneesta tehtiin Puuhiksen valtakunta, siellä väreinä vaalean- ja tummansinistä.

   Poista
 5. Harvoin näkee että sisustus sopii asuun...:) Ihanan pirteää punaista ja kaunis tuo sisustuskin<3

  VastaaPoista