keskiviikko 21. tammikuuta 2015

Gingham-ruutua


Gingham-ruuduista povataan kevään hittiä ja muotikuvissa onkin näkynyt jo pikkuruutuisesta kankaasta tehtyjä hameita, jakkuja, paitoja jne. Alunperin Gingham tarkoitti kangasta, joka kudottiin valkoisella ja värillisellä langalla erilaisiksi ruutu- ja raitakuvioiksi. Tyypillisin gingham-ruuduista on keittiötekstiileistä kaikille tuttu vichy-ruutu ja nykyään näkeekin yhä useammin gingham-nimeä käytettävän synonyyminä keittiöruudulle.

Minäkin innostuin perjantaina kaivamaan kaapista pari vuotta sitten Tallinnasta hankkimani gingham-ruutuisen paitiksen. Kaulukseton paita on ohutta sifonkia ja se on mukava niin jakun kuin neuletakinkin kanssa. Röyhelö tuo paitaan särmää ja poistaa liian virallisuuden.
Koruiksi valitsin setin, jossa on ruututeeman mukaisia hematiitti-kiviä.


Olen joskus miettinyt, olenko enemmän raita- vai ruutuihminen ja asia palasi mieleeni, kun luin Sadun tämänpäiväisen raitapaitajutun. Molemmista kuoseista tykkään tosi paljon ja käytän niitä ahkerasti. Silti omalla kohdallani taidan kallistua tuonne ruutupuolelle, ja tälläkin hetkellä paitakaapissa löytyy enemmän ruutua kuin raitaa.

Kumpi kuosia sinä käytät enemmän?

Iloista keskiviikkoa!


10 kommenttia:

 1. Ihana paitis<3 Tuo röyhelö tekee siitä kivan naisellisen jakun kanssa ja korut olivat taas ihan piste i:n päälle! Rapakon takana gingham on ollut kova sana jo jonkun aikaa, mielenkiintoista nähdä miten sitä täällä keväällä näkyy! Minullakin yksi gingham paitis komeron kätköistä löytyy, täytynee kaivaa esiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kiva nähdä, onko ja minkälaista tarjontaa ginghamista keväämmällä kaupoista löytyy. Hame voisi olla aika mukava.

   Poista
 2. Kiitos inspiraatiosta // minultakin löytyy jostain sama kuosi, täytyypä
  viikonlopulla vähän kaivaa kanssa komeron kätköjä!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Komeron kätköjä kannattaa välillä tutkiskella, multakin löytyy vaikka mitä ja paljon mukavampi hyödyntää entistä kuin hankkia uutta.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Setti sopii tähän mainiosti, vaikka en tehnytkään sitä varta vasten tätä puseroa varten.

   Poista
 4. Ihana ruutupaita. <3 Tykkään molemmista, sekä raidoista että ruuduista, mutta taidan minä sitten taas olla enemmän raitaihminen. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Raitapaitoja pitää aina olla kaapissa, varsinkin kesäaikaan varsinkin ne kuuluvat ehdottomasti garderoobiin.

   Poista
 5. Ihana pusero! Tosi kaunis. Mun ei ehkä tartte vastata kumpaa käytän enemmän ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, juu ei, kenellekään ei varmasti ole epäselvää, kumpaan kastiin kuulut. Raidat onkin sun päällä aina kivan näköisiä.

   Poista